Actionarii Banca Comerciala Carpatica (BCC) au subscris 56,18% din titlurile emise la majorarea capitalului social, in valoare de 35,67 milioane lei, restul actiunilor urmand sa fie puse in vanzare catre alti investitori, scrie Mediafax.


Actionarii institutiei de credit au aprobat, in luna octombrie, majorarea capitalului social cu 63,5 milioane lei, la 342,45 milioane lei, prin aport de numerar.

Astfel, din cele 635 milioane de titluri noi emise in cadrul operatiunii au fost subscrise 356,75 milioane de unitati, iar cele 278,24 milioane de titluri nesubscrise vor putea fi cumparate de alti investitori interesati, prin intermediul unei oferte de vanzare.

Perioada de derulare a ofertei se va fi de zece zile de la data aprobarii prospectului de catre CNVM, iar alocarea se va face dupa metoda "primul venit, primul servit". Pretul minim va fi de 0,1001 lei, din care 0, 1 bani va fi prima de emisiune.

Administratorii mentionau in convocatorul AGA ca motivul majorarii consta in capitalizarea bancii pentru a asigura o rezistenta mai buna la socurile macroeconomice si sistemice si pentru a sustine liniile de afaceri ale bancii.

Banca este controlata in proportie de 37,93% de Ilie Carabulea, iar unul dintre partenerii de afaceri ai omului de afaceri, Corneliu Tanase, detine 10,3% din titluri.

Institutia a incheiat primele noua luni cu pierderi de 115,4 milioane lei, fata de un castig de 5,85 milioane lei in aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul constituirii unor provizioane de 168 milioane lei din cauza deprecierii calitatii portofoliului de credite. Profitul operational a avansat de la 14,4 milioane de lei in primele noua luni ale anului trecut la 52,8 milioane de lei.

Banca estimeaza ca va inregistra in acest an pierderi de 94,63 milioane lei, de 4,4 ori mai mari fata de rezultatul negativ de anul trecut, de 21,11 milioane lei.

Titlurile bancii sunt cotate la Categoria I a Bursei de Valori Bucuresti, iar ultimele tranzactii din acest an au fost realizate la un pret de 0,08 lei/actiune, similar de referinta. La acest nivel, capitalizarea BCC este de 223,16 milioane lei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri