Rezultatul estimat pentru anul trecut este similar valorii subscrierilor realizate in 2009 de catre BCR Asigurari, adica de 594 de milioane de lei. Tot in 2009, compania se situa pe locul cinci in topul companiilor de profil, cu o cota de piata de 8%.

„Pentru 2011, vizam o crestere usoara comparativ cu rezultatul estimat pentru acest an, în condițiile în care se anticipează o stagnare a subscrierilor în acest an la nivelul pieței”, a spus presedintele BCR Asigurari, Mihail Tecau (foto), cu prilejul lansarii aplicatiei de asistenta auto prin telefon “iPhone Insurance Assistance”, in colaborare cu i-Tom Solutions.

In perioada primelor noua luni din 2010, volumul primelor brute subscrise din asigurari generale era de 379,5 milioane de lei. Ponderea asigurarilor Casco incheiate de companie, in perioada amintita, s-a ridicat la 44% din totalul primelor brute subscrise, cumuland 167,3 milioane de lei.

Citeste si:

De asemenea, asigurarile de raspundere civila auto (RCA) au reprezentat 35% din total, iar valoarea cumulata a acestora era de 134 de milioane de lei.

Valoarea indemnizatiilor brute platite de companie, in perioada ianuarie-septembrie anul curent, a fost de 254,1 milioane de lei.

Vienna Insurance Group detine in Romania companiile Asirom, Omniasig, BCR Asigurari si BCR Asigurari de Viata. Grupul desfasoara cea mai mare parte din operatiuni in Austria si pe pietele central-est europene.