Institutul Bancar Roman (IBR) va implementa un proiect de pregatire a angajatilor din sectorul financiar-bancar, in valoare totala de 10,44 milioane de lei, cofinantat din Fondul Social European prin programul operational sectorial pentru dezvoltarea resurselor umane, informeaza Mediafax.
Partenerii in cadrul proiectului, cu o perioada de implementare de 32 de luni, sunt Siveco Romania, Scoala Romana de Afaceri a Camerelor de Comert si Industrie - filialele Bucuresti si Satu Mare.

IBR si partenerii contribuie cu 2% din valoarea proiectului, in timp ce 98% din suma, respectiv 10,2 milioane de lei, este asigurata de Guvernul Romaniei si Fondul Social European. Astfel, Guvernul Romaniei contribuie cu 1,94 milioane de lei, iar restul de 8,28 milioane de lei provin de la Fondul Social European.

Obiectivul general al proiectului este cresterea competentelor, cunostintelor si abilitatilor informatice ale angajatilor din sectorul serviciilor financiare, pe baza noilor tehnologii ale informatiei si de comunicatii.

Petru Rares, presedintele executiv si directorul general al IBR, a mentionat ca 1.500 de angajati din sectorul serviciilor financiare vor beneficia gratis de cursuri in cadrul proiectului cofinantat din fonduri europene, pentru dezvoltarea competentelor informatice si de comunicatii.

IBR va derula in cadrul proiectului activitati precum infiintarea unui grup de lucru interregional, format din reprezentantii institutiilor si organizatiilor ce isi desfasoara activitatea in sectorul serviciilor financiare sau care au activitasi conexe, de exemplu universitatile, si dezvoltarea unui portal cu sectiune de forum pe tema cresterii calitatii formarii profesionale.

Pentru viitorii cursanti se vor sustine circa 130 de serii de curs in Bucuresti, Constanta, Iasi, Botosani, Brasov, Satu Mare, Cluj, Oradea.

Seful IBR a mentionat ca institutul o sa incerce sa mai obtina, in cursul anului viitor, o finantare europeana de circa 500.000 de euro pentru dezvoltarea unei sucursale bancare virtuale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri