Dupa ce primele doua zile de tranzactionare ale noului an au pe principala piata a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) evolutii spectaculoase, concretizate in atingerea de maxime istorice pe trei dintre indici, sedinta de ieri a debutat cu scaderi inregistrate insemnate de pret.

Astfel, dupa ce in primele doua zile piata a fost sub presiunea cumparatorilor, investitorii au devenit mai precauti, aparand in piata vanzatorii care au dorit sa-si marcheze astfel profiturile obtinute.

In prima parte a sedintei, principala scadere a inregistrat-o indicele BET-FI, care raportase atingerea de maxime istorice zilnic. La finalul sedintei, BET-FI inregistra o depreciere de 542,52 de puncte (1,03 la suta), ajungand la valoarea de 25.157,39 de puncte. Indicele BET, calculat pe baza evolutiei celor mai lichide zece titluri, a inregistrat o scadere de 0,21 la suta, iar BET-C, care reflecta tendinta de ansamblu a bursei, a avansat cu 0,09 procente, fiind singurul indice care a incheiat sedinta de tranzactionare in crestere. Valoarea tranzactiilor cu actiuni si obligatiuni a totalizat 60,69 milioane lei noi.

Actiunile petroliere, la mare cautare

Ieri, cele mai cautate actiuni de pe piata BVB au fost titlurile Rompetrol Rafinare (RRC), cu un volum de peste 17,15 milioane de actiuni, urmate de titlurile SNP Petrom, cu 10,51 milioane de actiuni.

In sedinta de marti, pentru Petrom a fost raportata o valoare a tranzactiilor de 2,7 milioane de lei, iar lichiditatea Rompetrol Rafinare a fost de 1,1 milioane de lei. Cotatia Petrom a avansat cu 2,1%, la 48,7 bani pe actiune, in vreme ce Rompetrol a inchis la 11,4 bani pe titlu, in urcare cu 4,6%.

Rompetrol Rafinare a continuat sa creasca si miercuri, cand tranzactiile cu titlurile Rompetrol Rafinare au insumat 6,8 milioane de lei, iar pretul a castigat 0,9%, oprindu-se la 11,5 bani pe actiune. In sedinta de ieri, urmatoarele trei locuri au fost ocupate de SIF3, SIF2 si SIF5 cu un volum de 5,75 milioane, 3,67 de milioane si respectiv 3,59 milioane de actiuni rulate.Cel mai lichid emitent a fost ieri SIF Transilvania, care a inregistrat o valoare a tranzactiilor de peste 13,42 de milioane de RON. Per total, tranzactiile efectuate cu cele peste 15 milioane de actiuni SIF au depasit 38 de milioane de lei (peste 64 la suta din valoarea totala a pietei).

Tot ieri, SIF5 Oltenia a anuntat subscrierea unui numar de 42.414.441 actiuni emise de compania Sicomed SA la pretul de 1,37 lei noi pe actiune. Subscrierea a fost efectuata in cadrul Ofertei Publice de Cumparare initiata de societatea Zentiva N.V.

Tranzactii cu actiuni SIF pe piata Deal

In sedinta de ieri au existat tranzactii cu titluri SIF3 si SIF2 pe piata Deal a Bursei de Valori Bucuresti, fiind rulate 200 de mii de actiuni SIF Transilvania, transferul realizandu-se aproape de pretul pietei principale (2,34 RON). La acestea se adauga transferul realizat cu 172.500 de titluri SIF2 Moldova, la pretul de 2,43 RON, cotatia de cumparare si ultim pret de piata principala a bursei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri