Al treilea jucator de pe piata operatorilor de cablu din Bucuresti, CCC Blue Telecom, va fi listat la Bursa de Valori Bucuresti in urmatoarele trei luni. Se va vinde intre 25 si 40% din capitalul social al companiei.
Vor fi scoase la vinzare circa 20 de milioane de actiuni, fiecare cu o valoare nominala de un leu. Speram sa primim autorizatia din partea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare in cursul lunii februarie sau cel mai tirziu in martie si, imediat, vom iesi pe bursa cu actiunile, a declarat actionarul majoritar al CCC Blue Telecom Galati (fost Cony-Sat SRL), Catalin Constantin Chelu, care detine 96,64% din titlurile operatorului. El a adaugat ca este posibil sa majoreze pina la 40% cota actiunilor scoase la vinzare, pentru a asigura o buna lichiditate titlurilor. Dupa listare, capitalul social al companiei va fi majorat de la 59,6 milioane de lei la 80 de milioane de lei. Oferta publica de vinzare de actiuni va fi intermediata de EldaInvest Galati.


Se va folosi metoda olandeza modificata


Catalin Chelu a evitat sa faca estimari cu privire la pretul de vinzare al noilor actiuni, dar a precizat ca va fi stabilit un interval de variatie al acestuia, procedeu utilizat si in cazul operatiunii de listare a companiei Flamingo International. Este vorba despre asa-numita metoda olandeza modificata. Fondurile atrase vor fi utilizate cu precadere pentru achizitionarea altor operatori CATV sau de Internet de pe piata si pentru finantarea operatiunilor de extindere la nivel national. Deja tatonarile cu diversi proprietari de retele au inceput, a spus Chelu.

Potrivit datelor prezentate, compania are un portofoliu de 180.000 de abonati si a incheiat anul 2004 cu un volum al afacerilor de 6,74 milioane de euro, cifra deja atinsa in primele zece luni ale acestui an. CCC Blue Telecom avea, la finele lunii octombrie, un profit net de 402.000 de euro.

In ultimii ani, profitul net a fost redus, intrucit compania a investit foarte mult din surse proprii. In perspectiva listarii, acest indicator va cunoaste o evolutie ascendenta pentru a remunera si actionarii. Estimez pentru 2006 o cifra de afaceri cu 30-40% mai ridicata comparativ cu 2005, in timp ce rata profitului net se va situa intre 20-25%, a mai spus oficialul CCC Blue Telecom.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri