Moneda nationala s-a apreciat spre finalul sesiunii interbancare de luni, iar cotatiile au atins un minim 4,23 lei/euro, in contrast cu evolutia valutelor din regiune, care au consemnat deprecieri usoare, scrie Mediafax.

In jurul orei 16:30, schimburile se perfectau la 4,2290 - 4,2300 lei/euro, cu un ban mai jos fata de acelasi moment al sedintei de vineri, cand operatiunile se incheiau la 4,2395 - 4,2400 lei/euro.

Bancile cotau euro la 4,2400 - 4,2420 lei in debutul zilei, foarte aproape de nivelul de finalul sesiunii precedente, iar in prima parte a zilei cursul a stat in jurul acestui nivel.

Spre finalul sedintei cursul a inceput sa coboare semnificativ, iar unii dealeri spun ca principale ordine de vanzare de valuta au venit de la o banca locala.

Valutele din regiune au ramas cu deprecieri usoare, ia jucatorii americani lipsesc luni de la tranzactionare, intrucat pietele financiare sunt inchise pentru o sarbatoare nationala.

BNR a publicat un curs de referinta cu 0,81 bani mai redus, de 4,2412 lei/euro. Leul s-a apreciat mai accentuat in raport cu moneda americana, iar banca centrala a afisat o referinta de 3,0985 lei/dolar, cu 3,51 bani sub cursul oficial de vineri, de 3,1336 lei/dolar.

Dobanzile practicate de bancile comerciale pentru plasamentele cu scadenta la o zi au scazut de la 3,57% - 4,07% la 2,77 - 3,27%, intrucat bancile detin mai multe lichiditati deoarece perioada de constituire a rezervelor minime obligatorii se va incheia miercuri, 23 februarie.

Pe de alta parte, randamentele pentru sumele plasate pe termen de o saptamana au crescut de la 4,19% - 4,68% la 4,32 - 4,82%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri