Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) si Ministerul Comunicatiilor (MCSI) au semnat contractul de finantare nerambursabila pentru realizarea aplicatiei online pentru compararea ofertelor de comunicatii electronice destinate utilizatorilor finali, scrie Mediafax.
Finantarea nerambursabila obtinuta este de maxim 0,88 mil. lei (0,21 mil. euro) si a fost acordata ca urmare a depunerii de catre ANCOM a proiectului in cadrul Programului Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice".

"Semnarea contractului inseamna startul unui proiect la care lucram de mai multi ani si care vine sa raspunda unei nevoi exprimate in nenumarate randuri de utilizatorii finali: aceea de a compara usor si rapid ofertele existente pe piata, pentru a putea face o alegere informata si care sa corespunda intru totul nevoilor reale de comunicatii ale unei persoane", a declarat presedintele ANCOM, Catalin Marinescu.

ANCOM a adoptat o decizie care obliga furnizorii sa puna la dispozitia autoritati informatiile necesare pentru ca autoritatea sa realizeze si sa puna la dispozitia publicului un portal de internet care sa permita compararea tarifelor si conditiilor oferite de furnizorii de telefonie mobila, telefonie fixa si acces la internet in banda larga, prin intermediul unei aplicatii interactive de tip "calculator de preturi".

Aplicatia va permite introducerea de catre utilizator a unui set de optiuni de consum si va efectua o analiza comparativa a ofertelor existente pe piata (introduse in baza de date), oferind apoi acestuia un clasament al celor mai avantajoase oferte din punctul de vedere al pretului, in functie de optiunile sale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri