Grupul american Liberty Global a anuntat ca a ajuns la un acord cu fondul suedez de investitii EQT, proprietarul operatorului de cablu TV Kabel Baden-Wuerttemberg (KBW), al treilea ca marime din Germania, pentru preluarea companiei, tranzactia evaluand operatorul la 3,16 miliarde de euro, scrie Mediafax.
EQT a cumparat KBW in 2006, pentru 1,3 miliarde de euro.

Liberty Global preia KBW dupa ce principalul competitor, fondul de investitii CVC, a refuzat sa-si majoreze oferta de 2,95 miliarde de euro, potrivit unor surse apropiate situatiei, citate de Reuters.

Controlat de miliardarul american John Malone, grupul Liberty, care detine UPC, are 18 milioane de clienti in 14 tari din Europa, Australia, America de Sud si America de Nord, fara SUA, iar veniturile anuale totalizeaza circa noua miliarde de dolari.

Tranzactia ar putea intampina difcultati din partea autoritatilor antitrust din Germania, intrucat Liberty controleaza deja Unitymedia, a doua mare companie de cablu de pe piata.

KBW, cu operatiuni in landul Baden-Wuerttemberg, are 2,4 milioane de clienti si venituri anuale de aproape 540 de milioane de euro.

Grupul Liberty este prezent in Romania prin intermediul diviziei europene UPC Broadband. Pe piata locala, UPC este una dintre cele mai mari companii de comunicatii prin cablu, furnizand servicii de televiziune prin cablu si prin satelit, internet de mare viteza si telefonie fixa digitala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri