Apple a chemat in instanta Amazon.com sustinand ca cel mai mare retailer online din lume a incercat sa atraga dezvoltatori spre propriul magazin de aplicatii referindu-se la el ca fiind App Store, nume identic cu propriul magazin online. Retailerul a lansat Appstore, pentru Android, luni.
Apple considera ca Amazon a incalcat dreptul de proprietate asupra denumirii acuzand totodata compania de concurenta ilegala. Compania producatoare a iPad-ului cere judecatorilor sa oblige Amazon sa nu mai foloseasca termenul de App Store, dorind si daune pecuniare. Marimea acestora nu este in prezent cunoscuta.

Totodata, Apple subliniaza ca a cerut Amazon in trei randuri sa nu mai foloseasca termenul de App Store. “Am cerut companiei sa inceteze sa isi faca publicitate magazinului online prin acest termen, deoarece imprima confuzie in mintea clientilor. Amazon nu a oferit un raspuns satisfacator”.

Magazinul App Store al Apple ofera spre download software creat in mare parte de terti dezvoltatori pentru terminalele iPhone, iPad si iPod Touch. Din 2008 pana in prezent s-au downloadat peste 10 miliarde de aplicatii.

“Practica noastra este de a nu comenta pe marginea acuzatiilor care ne sunt aduse”, a declarat Mary Osako, purtator de cuvant al Amazon.com.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri