Operatorul telecom UPC Romania a lansat servicii de internet cu cea mai mare viteza prin cablu de pe piata locala, de pana la 120 Mbps. Serviciul va fi disponibil de vineri in 12 orase prin intermediul platformei de Internet Eurodocsis 3.0, a anuntat compania.

UPC Romania anunta o tripla lansare - pachetul de servicii de internet Fiber Power cu viteze de download de pana la 120 Mbps, redefinirea portofoliului de abonamente internet, precum si doua noi pachete care le aduc clientilor servicii de internet, televiziune digitala si telefonie la preturi.

Clientii UPC din 12 orase vor avea incepand din 1 aprilie acces la abonamentele Fiber Power 60 Mbps si Fiber Power 120 Mbps.

Compania de telecom a inceput sa lanseze internet Fiber Power din octombrie anul trecut, UPC lansand atunci internet la viteze de 60 si 100 de Mbps pentru clientii companiei din Cluj. Ulterior, serviciul a fost introdus si in Timisoara, Deva, Curtea de Arges, Focsani si Ploiesti.

Accesul la internet Fiber Power de 120 Mbps va putea fi utilizat atat de acesti clienti, dar si de abonatii operatorului din sase orase noi: Bucuresti, Constanta, Braila, Galati, Roman si Buzau.

„Lansam in premiera cele mai mari viteze de download disponibile la acest moment pe segmentul rezidential - pana la 120 Mbps. Dupa investitiile in retea din ultimii doi ani si lansarea, in iulie 2010, a serviciului de internet Business Fiber Power pentru clientii companii, a sosit momentul lansarii pentru segmentul rezidential. Un alt anunt important pe care il facem astazi este legat de noua structura a portofoliului de abonamente internet - vom oferi patru pachete de servicii internet, toate cu numele Fiber Power”, declara Iulia Florea, director operational al UPC Romania.

In prezent 42% dintre cele 7,3 milioane de gospodarii din Romania au acces la internet, iar 23% dintre acestea au o conexiune de mare viteza, conform datelor oferite de UPC care citeaza un raport Eurostat. In Romania sunt aproape 8 milioane de utilizatori romani de internet, populatia tarii nostre fiind de circa 21 milioane de persoane.

“Cifrele ne arata asadar ca piata locala de servicii internet este departe de saturare. Lansarile pe care le anuntam completeaza oferta UPC, strategia noastra de business intregindu-se prin adaugarea in portofoliu a serviciului de internet prin cablu cu cea mai mare viteza, disponibila la acest moment in Romania. Fiber Power are un succes foarte mare in orasele in care a fost deja lansat. Avem convingerea ca Fiber Power 120 Mbps va genera aceeasi reactie pozitiva”, afirma Iulia Florea.

Abonamentele Fiber Power pot fi achizitionate impreuna cu un abonament de televiziune UPC.













Aceasta lansare este extrem de importanta pentru compania de telecomunicatii avand in vedere apetitul romanilor pentru tehnologie si viteze foarte mari de acces la internet, dar mai ales lupta stransa pe care operatorul o duce cu Romtelecom si RCS&RDS pentru a castiga noi clienti, cei doi competitori oferind deja acces la internet la viteze de pana la 100 Mbps. Tara noastra se afla pe locul patru la nivel mondial in ceea ce priveste viteza medie de acces la internet, potrivit companiei de cercetare Akamai Technologies.

Pe de alta parte, prin aceasta lansare UPC Romania spera sa inregistreze cresteri pe acest segment dupa ce anul trecut a pierdut pentru prima data clienti de internet.

Compania a terminat anul cu 255.000 de abonati de internet, mai putin cu 12.400 de utilizatori comparativ cu decembrie 2009.

Operatorul raporta 1.156.400 de clienti de televiziune in decembrie 2010 si un total de 1.552.200 de abonamente de televiziune, internet si telefonie fixa.

UPC Romania a inregistrat in 2010 venituri de 120,9 milioane de euro in scadere usoara de la 123,4 milioane de euro in 2009.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri