Producatorul american de software pentru afaceri Oracle si Ministerul Educatiei si Cercetarii au semnat ieri un protocol care creeaza cadrul unei colaborari intre cele doua institutii, in vederea implementarii si dezvoltarii unor programe educationale destinate elevilor si profesorilor de liceu din Romania. Memorandumul a fost semnat de Paloma Cecilia Petrescu, secretar de stat pentru invatamantul preuniversitar in Ministrul Educatiei si Cercetarii, si Stefan Cojanu, Director General al Oracle Romania.

In baza protocolului mentionat, compania Oracle Romania isi afirma inca o data angajamentul de a sustine mediul educational si reformele initiate in ultimii ani pentru adoptarea noilor tehnologii si a metodelor moderne de invatare.

Acordul incheiat intre Oracle Romania si Ministerul Educatiei si Cercetarii are ca obiectiv completarea programei scolare pentru clasa a XII-a cu modulul de tehnologii de baze de date Database Design and Programming with SQL, din cadrul programului Academia Oracle pentru licee. Acest curs urmeaza sa fie implementat in 1500 de licee din intreaga tara si sa ofere elevilor posibilitatea sa-si dezvolte competente si aptitudini solide in utilizarea celor mai noi tehnologii de baze de date.

Aceasta initiativa sustine eforturile de reformare si modernizare a invatamantului romanesc. Studiul bazelor de date in invatamantul pre-universitar creeaza premisele implementarii economiei bazate pe cunoastere si a societatii informationale in Romania. Modulul Database Design and Programming with SQL propune spre studiu concepte generale de programare si tehnologii de baze de date, care sunt utilizate la ora actuala de majoritatea companiilor importante din domeniul tehnologiei informatiei.

Americanii de la Oracle reprezinta unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata autohtona de solutii software pentru afaceri (EAS - enterprise applications suite), alaturi de germanii de la SAP si olandezii de la Siveco.

In prima faza a proiectului, un numar de 120 de profesori vor beneficia de instruire din partea specialistilor Oracle pentru dobandirea cunostintelor si deprinderilor necesare pentru predarea cursului. Cursurile de pregatire pentru aceasta prima etapa se vor derula intre 30 ianuarie si 13 aprilie 2006 si vor cuprinde atat module de invatamant la distanta cu suport electronic cat si cursuri clasice, cu instructori. A doua etapa va consta in extinderea proiectului pentru instruirea tuturor cadrelor didactice implicate in acest program, astfel incat, incepand cu anul scolar 2007-2008 elevii sa beneficieze de cursul Database Design and Programming with SQL in programa scolara, ca si curs optional de informatica.

Unul din obiectivele noastre la nivel de corporatie globala este de a sustine si de a contribui la pregatirea tinerilor pentru cariera profesionala. In prezent, compania Oracle implementeaza diverse programe educationale in 46 de tari din lume, inclusiv in Romania. Cred ca invatamantul romanesc are nevoie de implicarea activa a companiilor pentru a pregati absolventi cu un grad ridicat de cunostinte si abilitati, afirma Stefan Cojanu, Director General al Oracle Romania.

Proiectul reprezinta o investitie comuna Oracle Ministerul Educatiei si Cercetarii, rolul de responsabilitate sociala a corporatiei intalnindu-se cu angajamentul MECR de a ridica standardele invatamantului romanesc, indiferent de specializare si de orientarea profesionala a tinerilor. De asemenea, protocolul raspunde programului national de dezvoltare aprobat in decembrie 2005 de Guvernul Romaniei in care sunt mentionate ca prioritati economia bazata pe cunoastere si dezvoltarea resurselor umane.

Programul Academia Oracle pentru licee a fost lansat in Romania in anul scolar 2003-2004, incluzand in etapa pilot doua licee din Bucuresti. Rezultatele foarte bune obtinute si interesul manifestat de elevi au determinat extinderea proiectului, astfel incat in prezent 19 licee din intreaga tara sunt inscrise in program.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri