Volumul PC-urilor portabile distribuite de Acer catre partenerii din Romania a crescut cu 44% anul trecut, la 102.000 unitati, ocupand prima pozitie pe acest segment, cu o cota de 23,5%, conform datelor International Data Corporation, citate de reprezentantii companiei.
Directorul de vanzari al Acer Romania a aratat ca, pentru intregul an 2011, cea mai optimista varianta arata o crestere cu 5-10% a vanzarilor companiei.

"Anul trecut, cele mai vandute produse au fost cele low-cost, cu configuratii minimale. Anul 2010 a fost un an al economiilor. Firmele mici si mijlocii au avut restructurari de personal, au «stat» pe stocuri, pe care le-au refolosit in caz de nevoie. Pe de o parte, piata a fost dificila, dar, pe de alta parte, conditiile ne-au obligat sa devenim mai creativi", a declarat directorul de vanzari al reprezentantei din Romania a Acer, Bogdan Iftemie, citat de Mediafax.

Piata desktopurilor si a PC-urilor portabile din Romania a crescut anul trecut cu peste 20%, la peste 600.000 unitati. Echipamentele portabile au avut o cota de 71,7% din totalul pietei, cu un volum de 434.000 de unitati, iar desktop-urile au ocupat restul, volumul fiind de 172.000 unitati.

Iftemie a adaugat ca, anul trecut vanzarile "sell-out" (de la partenerii distribuitori ai companiei catre retaileri - n.r.) ale Acer au crescut, valoric, cu 20% fata de 2009.

In primul trimestru, vanzarile Acer catre distribuitorii din Romania (sell-in) au fost relativ similare cu cele din primele trei luni din 2010, datorita faptului ca producatorul de PC-uri a adaugat inca doi parteneri la ceilalti distribuitori.

"Acestia au plecat de la zero. Am facut stoc pentru ei si am atins nivelul de anul trecut. Pe de alta parte, ultimele trei luni din 2010 nu a fost pe masura asteptarilor, am pregatit un stoc, dar acesta a afectat rezultatele din primul trimestru. De altfel, in industria IT exista stocuri mari pe piata, care genereaza extracosturi si afecteaza pretul de business. In primul trimestru se simte lipsa de bani si lipsa de interes din partea consumatorilor", a adaugat Iftemie.

Anul trecut, netbook-urile au avut o pondere de 20% din totalul vanzarilor Acer Romania de echipamente portabile, atingand o cota de 35% pe acest segment.

"La sfarsitul lunii februarie am lansat pe piata din Romania tableta PC Iconia, iar vanzarile au fost duble fata de asteptari, chiar daca pretul acesteia este ridicat. Exista un interes foarte mare pe acest segment", a mai spus Iftemie.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri