Cisco Systems a anuntat marti ca va renunta la productia camerelor video Flip – cele mai bine vandute camere din SUA in 2010 -, pentru a isi canaliza eforturile mai puternic pe business-ul principal de echipamente telecom, in special routere si switch-uri, scrie Bloomberg.
Miscarea de a stopa producerea unor camere video ce au acumulat multiple premii internationale pentru camere low-cost vine pe fondul anuntului facut cu o saptamana in urma de catre John Chambers, CEO al Cisco (compania ce detine Flip – n.r.), care anunta ca trebuie luate “decizii dure” pentru a reduce cheltuielile pe anumite zone de produse.

Cisco a achizitionat Flip in 2009 pentru suma de 590 mil. $ in incercarea companiei de a se adresa cat mai direct clientilor finali. Oficialii companiei nu au spus de ce au ales sa opreasca productia camerelor, in loc sa vanda business-ul.

Anul trecut, Cisco a vandut 23% din camerele din SUA, in fata Sony sau Kodak, conform companiei de cercetare NPD Group.

In cadrul procesului de inchidere a productiei, Cisco are in plan sa concedieze 550 de oameni din cei 73.000 de angajati la nivel global.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri