Ani de-a randul, vendorii de smartphone-uri “au scos in fata” ca strategie de vanzari posibilitatea de a instala pe terminale o diversitate cat mai mare de aplicatii. HTC va lansa insa un telefon care impulsioneaza o noua strategie printre producatori – focus mai mare pe servicii integrate.
HTC a prezentat marti HTC Sensation 4G, terminal care are preinstalat un serviciu video detinut de companie. Prin acest serviciu, clientii vor putea inchiria sau cumpara peste 600 de filme sau show-uri TV direct prin intermediul telefonului mobil.

Serviciul oferit de HTC pe cel mai nou terminal anuntat de companie este rezultatul achizitiei firmei Saffron Digital, in februarie, contra sumei de 48,6 mil. $.

Compania taiwaneza nu a facut public pretul terminalului, spunand doar ca va fi disponibil din trimestrul doi, la nivel global. Unul dintre operatorii care va subventiona terminalul este Vodafone, scrie Wall Street Journal.

Executivii din companii spun ca regele este continutul in business-ul mobil. In timp ce Google si Apple “pun la bataie” prin magazinele online sute de mii de aplicatii, HTC si alti producatori sustin ca incarcarea mobilelor cu prea multe software-uri creaza confuzie intre clienti.

Punctul de vedere al HTC poate fi inteles, avand in vedere ca piata aplicatiilor este dominata categoric de Apple si Google. Compania taiwaneza, alaturi de alti jucatori din piata precum Motorola sau Sony Ericsson, este deci obligata sa gaseasca alt model de business pentru a atrage clienti.

Aaron Woodman, director al sergmentului mobil de business al Microsoft, considera ca vendorii nu vor putea supravietui doar din vanzarea de aplicatii. “Cred ca aplicatiile sunt doar o ramura a concurentei dintre producatori. Consider ca serviciile reprezinta una dintre alte ramuri care vor fi aruncate in batalia producatorilor”.

HTC va miza, se pare, pe inchiriere si cumparare de videoclipuri in timp ce Microsoft si-a anuntat intentia de a oferi servicii bazate pe platformele Xbox Live si SkyDrive (serviciu gratuit de stocare date pe Internet – n.r.).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri