Apple trebuie sa clarifice o serie de intrebari referitoare la stocarea datelor utilizatorilor pe iPhone, iPad si alte aparate, a declarat, joi, un purtator de cuvant al ministerului pentru protectia consumatorilor din Germania, transmite Reuters, citat de Mediafax.
Senatorul american Al Franken a facut miercuri o solicitare similara, in urma unui raport al unor cercetatori in domeniul securitatii, care acuza ca sistemul de operare al produselor Apple contine un fisier secret care inregistreaza locul in care se afla posesorul pe parcursul unei perioade de luni sau chiar ani.

"Apple trebuie sa dezvaluie unde, pentru cat timp si in ce scop sunt pastrate aceste date, cine are acces la ele si cum le protejeaza de accesarea neautorizata, a declarat purtatorul de cuvant al ministerului german, Holger Eichele.

El a adaugat ca o astfel de colectare si stocare in secret a datelor privind localizarea smartphone-ului reprezinta o incalcare grava a dreptului la viata privata a utilizatorului.

Legislatia din Germania referitoare la protejarea datelor este deosebit de strica, iar companii precum reteaua de socializare Facebook si motorul de cautare Google au avut probleme cu autoritatile de reglementare.

Fisierul in care sunt stocate datele, desi ascuns, nu are sisteme de protectie si permite unui hacker cu acces la iPhone sau iPad sa afle locatiile in care s-a aflat posesorul, au afirmat Pete Warden, fost inginer la Apple, si Alasdair Allan, cercetator la Universitatea din Exeter, Marea Britanie.

Descoperirea celor doi vine in contextul intensificarii atentiei asupra modului in care companiile tehnologice colecteaza, arhiveaza si transmit informatiile stranse de la clientii care utilizeaza aparatura digitala.

Un purtator de cuvant al Apple Germany a refuzat sa comenteze subiectul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri