RCS&RDS, cel mai mare operator de internet si televiziune de pe piata locala, va vinde unor salariati sau reprezentanti ai firmelor din grup actiuni la pret preferential, iar RCS Management va contracta un credit de pana la 40 milioane de euro si va cumpara actiuni proprii, potrivit unor convocatoare AGA de la finele lunii mai, scrie Mediafax.
"Aprobarea acordarii unor avantaje sub forma dreptului de stock options plan pentru actiuni ale societatii sau detinute de aceasta, inclusiv aprobarea dobandirii unui procent din actiunile proprii in vederea alocarii acestora, conform planului catre anumiti salariati, categorii de salariati, directori sau reprezentanti ai societatilor din grupul RCS&RDS", se precizeaza la primul punct al convocatorului sedintei extraordinare a actionarilor RCS&RDS din 25 mai.

Grupul este controlat indirect de catre omul de afaceri oradean Zoltan Teszari.

Tot la finele lunii mai, actionarii RCS Management, firma controlata direct de Teszari, cu o participatie de 58,92%, vor discuta contractarea unui credit de pana la 40 milioane de euro si dobandirea de catre societate a unui numar determinat de actiuni proprii.

Alaturi de Teszari, actionariatul RCS Management include alte opt persoane fizice, cu participatii cuprinse intre 2 si 8%, plus Cable Communications Systems (Olanda) - 2,99%. In 2008 si 2009, societatea a raportat pierderi, iar din profitul net aferent anului 2007 a acordat dividende de 11,2 milioane de lei.

Cu o retea care acopera peste 200 de orase, RCS&RDS este unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata serviciilor de televiziune prin cablu si prin satelit, telefonie fixa si mobila.

Societatea are 422,06 de milioane de actiuni, la o valoare nominala de 0,1 lei, impartite de Cable Communications Systems (Olanda) - 88,9%, RCS&RDS - 5,04%, Zoltan Teszari - 2,03%, Csaba Ianos Ludescher - 1,1% si alte 15 persoane fizice cu participatii sub 1%, potrivit datelor de la Registrul Comertului.

Printre cele 15 persoane fizice care detin actiuni la RCS&RDS se numara Valentin Popoviciu, director dezvoltare in cadrul operatorului, cu o participatie de 0,39%, si Ovidiu Ghiman, fost director comercial al societatii, in prezent directorul pentru strategie si dezvoltarea afacerii al Romtelecom. Ghiman detine un numar de 1.687.850 titluri, reprezentand 0,39% din capitalul social al RCS&RDS.

In primul trimestru, RCS&RDS a incheiat doua acorduri de finantare, un credit sindicalizat de tip forward start de 206 milioane de dolari pentru plata unor imprumuturi scadente si un credit sindicalizat in valoare de 125 milioane de euro.

Ambele credite au fost garantate de Cable Communications Systems, care a constituit in favoarea bancilor garantii reale mobiliare asupra unui numar de actiuni reprezentand 66% din capitalul social al RCS&RDS.

Operatorul si-a inceput activitatea in urma cu 15 ani si este prezent si pe pietele din Ungaria, Cehia, Slovacia, Croatia si Serbia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri