Vanzarile Microsoft au crescut cu 13% in primele trei luni ale acestui an, la 16,4 miliarde de dolari, iar profitul net a avansat cu 31%, la 5,2 miliarde de dolari, rezultat trimestrial care pentru prima data in ultimii 20 de ani este mai mic decat cel al Apple, potrivit Bloomberg, citat de Mediafax.
Apple a raportat pentru primele trei luni ale acestui an un profit net record de sase miliarde dolari. Ultima data cand producatorul iPad a avut un profit mai mare decat al Microsoft, cel mai mare producator de software la nivel mondial, a fost in 1991.

Incasarile diviziei business, cea mai mare unitate a Microsoft, care vinde si produsele Office, au avansat cu 21%, la 5,25 miliarde de dolari.

Veniturile diviziei Windows au scazut cu 4,4%, la 4,45 de miliarde de dolari. In perioada analizata, livrarile de PC-uri catre populatie s-au redus cu 8%, a afirmat directorul financiar al companiei, Peter Klein.

Vanzarile de Netbook-uri, laptop-uri ieftine devenite populare in timpul recesiunii, au scazut cu 40%, una dintre cauze fiind orientarea cererii spre tablet PC-uri. Livrarile totale de computere personale au coborat cu 2% in perioada ianuarie-martie.

"Ar trebui sa traiesti sub un bolovan ca sa nu vezi ca iPad (produs de Apple - n.r.) ia din cota de piata a netbook-urilor. Aceasta reprezinta o problema pe piata destinata populatiei, unde Microsoft continua sa piarda teren in fata Apple", a afirmat Pat Becker, analist la Becker Capital Management.

Actiunile Microsoft au scazut cu 4,3% de la inceputul anului.

Apple a devenit in luna mai 2010 cea mai valoroasa companie de tehnologie din lume, titlu detinut pana atunci de Microsoft.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri