Red Hat, cel mai important furnizor mondial de Linux si produse software de Open Source pentru mediul de afaceri a anuntat obtinerea unor rezultate fiscale record pentru al treilea trimestru fiscal incheiat la 30 noiembrie 2005. Venitul total din acest trimestru a fost de 73,1 milioane, o crestere de 44% fata de trimestrul similar al anului trecut si cu 11% fata de trimestrul precedent. Veniturile din abonamente s-au ridicat la 60,2 milioane dolari, cu 54% mai mult fata de anul trecut.

Compania a raportat un venit operational de 18,7 milioane dolari, reprezentand o crestere cu 147% fata de trimestrul similar al anului trecut, respectiv 57% fata de trmestrul precedent. Venitul net al trimestrului a fost de 23,2 milioane dolari, cu 114% mai mult decat anul precedent. Lichiditatile si investitiile Red Hat au totalizat 1 miliard dolari la sfarsitul trimestrului. Suntem convinsi ca cresterea veniturilor noastre in al treilea trimestru asaza Red Hat printre companiile mijlocii cu cea mai rapida dezvoltare din lume, a afirmat Dion Cornett, vicepresedinte pentru relatia cu investitorii. Red Hat furnizeaza programe de tip sistem de operare alaturi de middleware, aplicatii si solutii de management.

In Romania, Red Hat este prezenta prin compania Romsym, unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii IT de la noi. Romsym este distribuitor si centru de instruire autorizat al produselor Red Hat. Anul trecut, vanzarile de licente pentru produse Red Hat au atins in tara noastra o valoare de peste 100.000 euro, inregistrand o crestere de 60% fata de anul 2004. De asemenea, Romsym Data, prin centrul IT Training, singurul de profil autorizat din Romania, a obtinut in anul care a trecut o cifra de afaceri de 60.000 euro, de trei ori mai mare decat cea inregistrata in anul 2004.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri