Aentia de evaluare Moody's a revizuit in scadere cu o treapta ratingul grupului elen OTE, prezent si in Romania, retrogradand operatorul telecom in categoria nerecomandata investitiilor, ca urmare a revizuirii negative a estimarilor pentru acest an, dupa rezultatele slabe din primul trimestru, relateaza Mediafax.
Veniturile operatorului grec au coborat in primele trei luni ale acestui an cu 12,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 1,22 milioane euro.

Calificativul pentru credite pe termen lung al OTE a fost revizuit de la "Baa3" la "Ba1", iar ratingul pentru imprumuturi pe termen scurt de la "Prime-3" la "Not Prime". Ratingurile "Ba1" si "Not Prime" se afla ambele in categoria "speculativ", nerecomandata investitorilor.

Ratingul pentru credite pe termen lung ramane sub supraveghere, pentru o posibila revizuire negativa, potrivit unui comunicat al Moody's.

Totodata, agentia de evaluare a atribuit OTE ratinguri de corporatie de intrare in incapacitate de plata de "Ba1".

Principalul motiv al retrogradarii este inrautatirea asteptarilor Moody's privind rezultatele financiare ale grupului, dupa ce datele publicate pentru primul trimestru au evidentiat o scadere peste asteptari a veniturilor si fluxului financiar liber de disponibilitati. Contractia consumului in Grecia, rezultand din masurile de austeritate adoptate de guvern, va afecta situatia financiara a OTE, se arata in comunicat.

"Moody's se asteapta ca rezultatele operationale ale OTE sa fie in continuare afectate de conditiile macroeconomice adverse, concurenta intensa pe toate segmentele de afaceri si constrangerile legislative. Acesti factori vor continua sa aiba un impact negativ asupra situatiei finaciare dincolo de nivelul de toleranta pentru un calificativ din categoria recomandata investitiilor, in pofida faptului ca ratingul incorporeaza posibilitatea unui sprijin puternic din partea grupului german Deutsche Telekom", considera Carlos Winzer, vicepresedinte Moody's si analist principal pentru OTE.

Deutsche Telekom este cel mai mare actionar al OTE, cu 30% din actiuni, si detine managementul grupului elen. Statul are o participatie de 20% la grup.

OTE controleaza in Romania 54% din capitalul Romtelecom, divizia locala de telefonie mobila Cosmote si reteaua de magazine Germanos, cu profil IT&C.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri