HP si Hitachi au anuntat ca cercetatori ai laboratoarelor HP din Bristol si Princeton si ai laboratorului Hitachi Systems Development vor desfasura activitati de cercetare comune privind probleme majore de securitate si asigurare a confidentialitatii.

Cercetarile desfasurate de HP si Hitachi se vor axa pe doua teme principale: autentificarea utilizatorilor si a dispozitivelor pentru imbunatatirea securitatii din interiorul retelelor si utilizarea semnaturilor digitale pentru a garanta autenticitatea continutului unui document.

Prima tema, autentificarea si securitatea retelelor, a fost generata de amenintarea constanta cu care se confrunta infrastructurile IT din partea impostorilor, viermilor si virusilor informatici, printre altele. Pentru a combate aceste amenintari, cercetatorii de la HP si Hitachi investigheaza modalitatile prin care sa asigure certitudinea ca sistemele folosite pentru a accesa de la distanta retelele din organizatiile mari de acasa sau dintr-o camera de hotel, de exemplu sunt autorizate corect. Cercetatorii sunt interesati de dezvoltarea unor tehnologii pentru o infrastructura securizata, care gestioneaza comunicatiile, bazandu-se pe autentificarea integritatii atat a PC-ului cat si a utilizatorului.

Aceasta abordare se va baza pe tehnologii de autentificare, cum ar fi Certificate Validation Server (CVS) de la Hitachi si solutia ProtectTools Embedded Security PC de la HP. Cercetatorii vor investiga insa si modalitati proactive, inovatoare si practice de a implementa tehnologii informatice de incredere, in locatiile organizatiilor mari. Scopul acestui proiect este de a imbunatati semnificativ aspecte importante ale securitatii infrastructurii IT prin furnizarea unor tehnologii de baza, de nivel inalt si la un pret redus, pentru intarirea politicilor de securitate si consolidare a indentitatii pe o gama larga de dispozitive.

A doua directie de cercetare, privind securitatea continutului, incearca sa rezolve o problema generata de modul in care poate fi garantata integritatea documentelor si a datelor, prin folosirea semnaturii digitale, fiind in acelasi timp permise modificari pe document.

De exemplu, poate fi necesara stergerea dintr-un document a anumitor date sensibile, cum ar fi nume sau informatii secrete ale unui companii, din motive de confidentialitate, in timp ce restul documentului ramane in continuare autentic. Procesulul se aplica regulat unor documente influentate de legea americana privind libertatea informatiei (U.S. Freedom of Information Act) sau de legi similare din alte tari. Acest tip de tehnologie va ajuta de asemenea la asigurarea autenticitatii si integritatii probelor audio, o problema importanta pentru companiile care trebuie sa functioneze in conformitate cu anumite norme legislative, cum ar fi de exemplu Sarbanes-Oxley.

De asemenea, securitatea continutului poate fi folosita pentru a demonstra integritatea probelor audio, de exemplu pentru auditori externi, fiind pastrata in acelasi timp confidentialitatea datelor pe care le contin.

Aceasta colaborare subliniaza interesul comun al laboratoarelor HP si Hitachi privind cercetarea in domeniul securitatii, precum si dorinta noastra de a realiza tehnologii pentru infrastructuri si sisteme sigure, care sa raspunda necesitatilor companiilor moderne, spune Dick Lampman, prim vicepresedinte de cercetare la HP si director al HP Labs. HP si Hitachi au aliante tehnologice de peste 16 ani, iar aceasta este o extensie a parteneriatului nostru, pentru a valorifica in continuare cercetarile si dezvoltarile noastre.

Dr. Akira Maeda, directorul laboratorului Systems Development din cadrul Hitachi, a adaugat: Hitachi si HP recunosc importanta din ce in ce mai mare a securitatii. Aceasta colaborare urmareste sa creasca dramatic satisfactia clientilor, prin furnizarea unor piloni de securitate complet noi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri