eBay si PayPal, divizia de plati online a companiei, au dat in judecata Google, precum si doi fosti angajati, pentru furt de secrete comerciale, relateaza Bloomberg.
Acuzatiile se refera la folosirea ilegala a unor secrete referitoare la operatiunile de plati prin telefonul mobil ale PayPal, potrivit Mediafax.

Osama Bedier, fost director la PayPal, in prezent angajat al Google, a furat informatii confidentiale de la fosta sa companie, potrivit reclamatiei depuse la un tribunal din San Jose, California.

Stephanie Tilenius, care si ea a plecat de la PayPal la Google, si-ar fi incalcat obligatiile contractuale prin recrutarea lui Bedier, se arata in documente.

"Bedier si Google au folosit in mod ilegal secrete comerciale ale PayPal, referitoare la punctele de plata, pe care le-au dezvaluit Google si altor retaileri importanti", potrivit plangerii.

Ambele companii incearca sa isi dezvolte retele de puncte de plata in magazine.

PayPal colaboreaza cu retaileri importanti pentru dezvoltarea unui nou tip de sistem de puncte de plata.

Google a prezentat, joi, doua servicii prin care consumatorii pot efectua plati la cumparaturi prin telefoanele mobile.

Un purtator de cuvant al Google a declarat ca nu poate comenta pana cand compania nu primeste o copie a reclamatiei.

PayPal mai acuza ca Bedier, care a plecat din companie in ianuarie, discuta cu Google despre acest fapt in timp ce in paralel conducerea negocierile ca Pay Pal sa devina o optiune de plati pe piata Android.

Tilenius a plecat de la eBay in 2009 si nu avea voie, prin contract, sa recruteze angajati din companie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri