Totalsoft, unul dintre cei mai mari producatori de software din Romania, detinut de fondul de investitii grec Global Finance, va oferi consultanta de management in valoare de 4,2 milioane de dolari (2,87 mil. euro) pentru realizarea Jubail Refinery, cea mai mare rafinarie din Arabia Saudita si una dintre cele mai mari din lume.
Contractul dintre Totalsoft si compania Saudi Aramco Total Refining and Petrochemical Company (SATORP) a inceput la sfarsitul lunii mai si are o durata estimata de minimum doi ani.

Totalsoft va fi responsabila, alaturi de specialisti din Franta, Italia, Asia si Orientul Mijlociu, de activitatea de planificare, analiza si raportare a constructiei rafinariei.

Investitia pentru constructia rafinariei este estimata la 9,6 miliarde de dolari (6,5 mld. euro), iar la realizarea acesteia lucreaza 35.000 de muncitori. La finalizare, in anul 2013, rafinaria va o capacitate de productie de 400.000 de barili pe zi.

„ Este o realizare importanta intrucat am reusit sa extindem serviciile de consultanta in management de proiect ale Totalsoft in afara Europei obtinand astfel o referinta importanta pentru accesarea si castigarea altor proiecte la nivel mondial” declara Bogdanel Budeanu, directorul solutiilor Primavera din cadrul TotalSoft, companie cu afaceri de 22,4 milioane de euro anul trecut.

Acest contract este foarte important pentru companie avand in vedere ca managementul isi doreste ca in aproximativ doi ani producatorul sa devina unul international, iar in urmatorii trei, cinci ani, aproximativ jumatate din business sa fie generat de pietele externe. Deocamdata Totalsoft are birouri in Grecia, Bulgaria, Serbia si Qatar si in jur de 1500 de clienti din 25 de tari.

SATORP si TotalSoft nu sunt la prima colaborare, anul trecut compania petroliera achizitionand sistemul de management de proiect Primavera, pentru care producatorul roman de software este reprezentant Oracle. TotalSoft are o experienta de zece ani in industria petroliera, timp in care a avut clienti precum Rompetrol, OMV Petrom, Petrotel-Lukoil sau Arpechim Pitesti.

Compania este unul dintre cei mai mari producatori de software de pe piata locala, cu afaceri estimate sa ajunga in acest an la peste 25 de milioane de euro, fata de 22,4 de milioane de euro anul trecut.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri