Companiile de asigurari vor intra in curand si pe segmentul securitatii datelor IT, conform unei declaratii data de Radu Georgescu, presedintele companiei furnizoare de solutii de securitate GecadNet. Astfel, pagubele produse de accidente sau atacuri informatice ar putea fi despagubite de marii jucatori din piata de asigurari din Romania.

"Intentionam sa dezvoltam un parteneriat alaturi de companiile de 'inssurance' din Romania care sa ofere firmelor servicii de asigurare in ceea ce priveste atacurile informatice, a declarat Radu Georgescu la lansarea pe piata romaneasca a unui nou produs de securitate informatica.

Produsul de numeste Sentinet si cuprinde servicii profesionale de securitate IT oferite pe baza unei tehnologii proprii inovatoare. Conceptul si tehnologia care stau la baza Sentinet au fost dezvoltate de specialistii GECAD NET in aproape doi ani, cu o investitie de peste 1,5 milioane de euro. Serviciile care imbraca aceasta tehnologie sunt sustinute de o intreaga echipa de consultanti certificati in securitate IT.

"Sentinet va ramane un an in Romania, dupa care il vom vinde si pe pietele din afara, insa nu este exclusa o iesire pe pietele externe mai devreme de acest termen", a precizat Radu Georgescu, presedintele grupului Gecad.

Compania estimeaza ca va obtine venituri de 2-3 milioane de euro anual din acest produs, iar vanzarile Sentinet vor reprezenta in viitor 70 % din cifra de afaceri a grupului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri