Noul sistem denumit “Tag Suggesions” foloseste software de recunoastere a fetelor pentru a identifica persoane ce incarca fotografii pe cea mai mare retea sociala din lume, incurajand apoi pe prietenii acestora sa ii marcheze (tag-uiasca – n.r). Sistemul este criticat insa de institutii.
Facebook a inceput sa testeze sistemul Tag Suggestions in SUA, in decembrie, in prezent fiind insa disponibil aproape tuturor celor 700 de milioane de membri la nivel global, fara ca acestia sa fie anuntati, scrie The Telegraph.

“Inca o data se pare ca Facebook incalca linia vietii private”, spune Graham Cluley, de la compania de securitate britanica Sophos. “Multi oameni nu se simt confortabil cu programe ce le identifica particularitati ale chipului si folosirea acelor informatii fara sa isi dea acordul”, considera el.

Marc Rotenberg, director executiv de la Electronic Privacy Information Center din Washington critica felul in care Facebook a inclus fara a cere voie membrilor retelei sociale noul sistem de identificare a chipurilor.

“Nu sunt sigur ca este o setare de la sine inteles pozitiva. O mai buna optiune ar fi sa lase utilizatorii sa decida daca doresc aceasta facilitate sau nu”.

In urma criticilor, oficialii Facebook au declarat ca “ar fi trebuit sa fim mai deschisi catre utilizatori pe masura ce am lansat noua optiune”. Compania a adaugat ca programul va identifica doar chipurile din fotografii nou incarcate.

Utilizatorii pot renunta la facilitate prin debifarea casutei “suggest photos of me to friends” din Privacy Settings.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri