Politia spaniola a arestat trei suspecti, membri ai unui grup numit Anonymous, sub acuzatia de atacuri cibernetice impotriva Sony PlayStation Network, precum si a unor guverne, companii si banci, relateaza Reuters
Cei trei au fost implicati in atacurile recente asupra PlayStation Network, a bancilor spaniole BBVA si Bankia si a grupului italian Enel, potrivit politiei, informeaza Mediafax.

Arestarile sunt primele din Spania impotriva unor membri ai Anonymous, dupa actiuni similare din Statele Unite si Marea Britanie.

Politia a precizat ca cei trei sunt spanioli si au peste 30 de ani, unul dintre ei fiind angajat in marina comerciala.

Sony a provocat un soc in aprilie prin anuntul ca hackerii au furat informatii personale din conturile a 77 de milioane de utilizatori ai retelei sale de jocuri video online.

Dupa o saptamana, compania japoneza a informat ca au fost furate datele apartinand altor 25 de milioane de utilizatori ai sistemului sau de jocuri.

PlayStation Network a fost inchisa timp de o luna, perioada in care compania a incercat sa rezolve problema.

Anonymous, un grup de activisti care a mai lansat in trecut atacuri impotriva unor companii, inclusiv Sony, a anuntat ca nu este responsabila de recentele incalcari ale securitatii cibernetice si nu avea niciun interes sa fure datele privind cardurile de credit.

Membrii gruparii se descriu drept luptatori pentru libertatea Internetului si au atacat in trecut site-urile Bisericii Scientologice, Amazon, Mastercard si alte companii, considerate ostile WikiLeaks.

Intre tintele actuale se afla guvernul Turciei, ca protest fata de cenzurarea Internetului.

Membri ai Anonymous au cerut vineri lansarea unor atacuri informatice impotriva Spaniei.

Persoanele arestate in Almeria, Barcelona si Alicante sunt vinovate de atacuri informatice coordonate, de pe un server aflat intr-o locuinta din Gijon, in nordul Spaniei, conform politiei.

Membrii Anonymous au mai atacat site-urile guvernelor din Egipt, Algeria, Libia, Iran, Chine, Columbia si Noua Zeelanda, iar gruparea este organizata in celule independente.

Gruparea lanseaza mii de atacuri simultane, folosind computere "zombi" infectate, din intreaga lume, fiind considerate de NATO, din acest motiv, o amenintare pentru alianta militara, se arata intr-un comunicat al politiei, care nu exclude noi arestari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri