Google, compania americana care detine cel mai mare motor de cautare la nivel mondial, a marit viteza de cautare pentru ca utilizatorii sa poate accesa aproape instant informatiile de care au nevoie, scrie BBC News.
In general, o pagina web se deschide in aproximativ cinci secunde, iar noul sistem Instant Pages este mai rapid cu intre doua si cinci secunde fata de cel actual, au declarat oficialii companiei.

De exemplu, in cadrul evenimentului de lansare, pagina cotidianului Washington Post s-a deschis imediat cu sistemul Instant Pages, comparativ cu 3,2 secunde fara acesta (vezi video).

Compania conduce domeniul cautarii pe internet la nivel mondial, realizand peste un miliard de cautari zilnic.

Pe piata americana, Google are o cota de 66%, fiind urmat de Yahoo cu 15,9% si Bing, motor de cautare lansat de Microsoft, cu o cota de 14%.

Pe de alta parte, Google vrea sa ofere utilizatorilor posibilitatea de a cauta ceea ce isi doresc prin intermediul vocii si a imaginilor.

Astfel, pentru cautarea de pe dispozitive mobile, Google lanseaza o alternativa la cautarea traditionala prin cuvinte cheie oferind diferite imagini care au legatura cu anumite locuri, restaurante, cafenele sau baruri.

Compania doreste sa introduca si o aplicatie pentru cautarea pe computer prin intermediul vocii, o aplicatie care este deja disponibila pentru dispozitivele mobile.

Instrumentul, reprezentat de o imagine cu un microfon aflat in dreapta casutei de cautare Google, va aparea in zilele urmatoare.

Oficialii Google au demonstrat reporterilor prezenti la evenimentul de lansare ca sistemul intelege diferenta dintre Worcester, Massachusetts si Wooster College, cuvinte care se scriu diferit, dar a caror pronuntie este foarte asemanatoare.

Potrivit companiei, traficul de cautare prin intermediul vocii a crescut de peste sase ori in ultinul an.

In fiecare zi, in sistemul de cuvinte al Google sunt introduse circa 230 de miliarde de cuvinte pentru a fi impunatatit felul in care sistemul lucreaza cu accente, pronuntie si expresii colocviale.

Sistemul va fi disponibil deocamdata doar pe sistemul de cautare Google Chrome, dar conducerea companiei spera ca si browsere precum Mozila Firefox sau Internet Explorer sa implementeze aceasta tehnologie.

Oficialii Google au demonstrat reporterilor cat de repede se incarca o pagina web cu sistemul Instant Pages:

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri