Compania de analiza a pietei International Data Corporation (IDC) a majorat estimarile privind vanzarile mondiale de tablete PC din acest an, cu 6,2%, la 53,5 milioane unitati, in urma cererii pentru iPad, produs de Apple, si aparatele dotate cu sistemul de operare Android, al Google, informeaza Mediafax.

In primele trei luni ale acestui an, vanzarile de tablete PC au scazut fata de trimestrul precedent, dar IDC a majorat estimarile, citand concurenta mai mare din piata.

Samsung Electronics si Motorola Mobility Holdings continua sa se afle in urma Apple, potrivit IDC.

Cota de piata a aparatelor cu sistemul de operare Android a crescut cu 8,2 puncte procentuale, la 34,%.

"Ca si piata de PC-uri, tabletele au avut un prim trimestru dificil, din cauza temerilor cumparatorilor legate de problemele macroeconomice, dar si a cererii mai mici dupa vacanta de iarna", a declarat Bob O’Donell, vicepresedinte al IDC.

El a precizat ca IDC anticipeaza ca situatia va fi mult mai buna in restul anului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri