Operatorul telecom RCS&RDS va oferi tuturor abonatilor la Internet fix prin fibra optica un abonament gratuit de Internet mobil pe terminalele mobile, conform operatorului telecom.
De la 1 august 2011, toti abonatii la Internet fix prin fibra optica Digi Net Fiberlink pot primi gratuit Internet mobil pe telefon. Internetul mobil gratuit, Digi Net Mobil Asociat, are o viteza de transfer de pana la 7,2 Mbps si trafic nelimitat inclus, conform companiei.

Abonamentele de Internet Fiberlink care primesc gratuit internet mobil pe telefonul mobil, sunt Digi Net Fiberlink 1, de 29 de lei si Digi Net Fiberlink 2, de 39 de lei.

Toti clientii Digi Net Fiberlink 1 pot beneficia, de asemenea, de Internet mobil prin modem USB, pentru 10 lei lunar (TVA inclus).

Anul trecut, operatorul de telecomunicatii RCS&RDS a trecut pe pierdere, dupa ce in 2009 a consemnat un castig net de 211,83 milioane de lei, potrivit situatiilor financiare aprobate de actionari la finele lunii mai.

Romtelecom este principalul concuret pe segmentul de date si Internet, cu 1,06 milioane clienti la finalul primului trimestru. Prin oferta lansata pe 1 august, RCS&RDS incearca sa castige clienti pe segmentul de Internet fix.

Oferta RCS&RDS vine dupa ce Romtelecom, principalul concurent pe segmentul de Internet, televiziune si telefonie fixa, si-a schimbat directorul executiv. El va sustine, cel mai probabil saptamana viitoare, o conferinta in care va anunta prioritatile sale la conducerea operatorului. Avand in vedere ca principalele motoare de crestere in telecom au fost in ultimii ani Internetul si televiziunea, cel mai probabil CEO-ul companiei va oferi informatii despre strategia companiei pe aceste nise.

In prezent, preturile practicate de Romtelecom variaza de la 4,4 euro/luna pana la 9,3 euro/luna (in cazul download-ului de pana la 100 Mbps), preturi similare cu cele practicate de concurentul direct.

Operatorul telecom UPC a dezmintit speculatiile ce circula pe piata de jumatate de an privind o potentiala preluare a companiei de catre concurentul RCS&RDS. Totodata, RCS&RDS se afla in dezavantaj concurential fata de Orange, Vodafone si Cosmote, operatori care detin spectru in banda de 900 MHz si pot oferi internet 3G prin intermediul acesteia, conform ANCOM.

Principalii concurenti ai RCS&RDS sunt Romtelecom, Orange, Vodafone precum si Cosmote si UPC Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri