Bitdefender, cel mai mare producator romanesc de securitate IT, a introdus functii antifurt si de scanare a cardurilor de memorie SD, pentru Mobile Security BETA, aplicatia gratuita de securitate pentru dispozitive care folosesc platforma de operare Android.
Prin functia antifurt utilizatorii isi pot localiza telefoanele mobile pierdute sau furate. In caz de furt, acestia pot sa isi stearga de la distanta toate informatiile din telefon, pentru a impiedica accesarea datele personale.

„Cu o cota de piata de aproximativ 25% in Romania, platforma Android si-a castigat popularitatea in randul utilizatorilor si dezvoltatorilor de aplicatii de aici. De aceea, smartphone-urile care au la baza acest sistem de operare au devenit tinta predilecta a hotilor de telefoane mobile, dar si a creatorilor de malware, care exploateaza platforma Android pentru a distribui diverse amenintari virtuale catre cat mai multi utilizatori”, este de parere Alexandru Balan, senior product manager Bitdefender.

In acelasi timp, functia de scanare a cardurilor de memorie SD previne descarcarea diverselor tipuri de malware pe telefon. Cardurile de memorie SD sunt vectori importanti de raspandire a amenintarilor informatice pe smartphone-uri, sub forma fisierelor infectate sau a aplicatiilor periculoase. Procesul de scanare se declanseaza automat, in momentul in care utilizatorul introduce un card de memorie in telefon, sau poate fi initiat la cerere.

Bitdefender a fost lansat in 2001 de sotii Florin si Mariuca Talpes, iar acum este unul dintre cei mai mari producatori mondiali de securitate IT, produsele companiei fiind folosite de peste 400 de milioane de utilizatori din toata lumea.

Unul dintre obiectivele companiei este ca in aproximativ 3-5 ani sa ajunga pe locul sase la nivel mondial in ceea ce priveste numarul de utilizatori.

Sursa foto: Bitdefender

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri