Dupa succesele inregistrate in tarile Europei de Vest, BitDefender, divizia de securitate a datelor a SOFTWIN vizeaza intarirea prezentei in Europa Centrala si de Est. In acest scop a fost creata o echipa comerciala dedicata acestei regiuni.
Obiectivul pe termen scurt vizeaza consolidarea pozitiei pe piata regionala prin incheierea de noi parteneriate de distributie. SOFTWIN are in vedere colaborarea inclusiv cu firme romanesti specializate in distributie, deja prezente in regiune.

In vederea cooptarii de noi parteneri, echipa BitDefender dedicata Europei de Est a participat recent la Distree CEE, un important eveniment business-to-business organizat la sfarsitul lunii ianuarie in Monte Carlo. Evenimentul reuneste an de an companii de top din industria IT, fiind prezenti producatori si distribuitori de echipamente si solutii din 20 de tari ale Europei Centrale si de Est. La editia din acest an au participat peste 150 de factori de decizie din mediul IT. 99% din participanti au cotat acest eveniment ca fiind mai productiv decat orice alt eveniment de afaceri, majoritatea intalnirilor concretizandu-se in parteneriate de succes. SOFTWIN, prin BitDefender a fost singurul producator care a reprezentat Europa de Sud Est la acest eveniment.

Opiniile referitoare la prezenta BitDefender dovedesc un impact deosebit pe care furnizorul roman de software si servicii SOFTWIN l-a avut in randul distribuitorilor. Speram ca anul viitor exemplul SOFTWIN sa fie urmat si de alti producatori IT din Romania a declarat Farouk Hemraj, co-fondator si director Distree CEE.

In opinia reprezentantilor BitDefender, participarea la Distree CEE a fost o reusita si un pas important in atingerea obiectivelor de impunere comerciala pe piata regionala.

Cu un ritm de crestere de circa 25-30% anual, cel mai dinamic din intreaga Europa, aceasta zona a devenit atractiva pentru BitDefender. Am inceput acest proiect anul trecut in Rusia, unde vom continua, insa noua echipa dedicata Europei de Est isi va indrepta eforturile si catre restul tarilor din regiune. Ca si comportament, aceste piete sunt asemanatoare celei romanesti, piata pe care ne-am consolidat pozitia de lider. Semnalele primite sunt ca succesele inregistrate in tarile dezvoltate de BitDefender sunt cunoscute in regiune, avem un brand apreciat. O data cu aducerea produselor mai aproape de utilizatori, prin distributie, acest prestigiu va contribui decisiv la atingerea obiectivelor comerciale, a declarat Oliviu Talianu, BitDefender Regional Manager pentru Europa de Est.

In anul 2004 cheltuielile pentru software de securitate in Europa Centrala si de Est s-au ridicat la 177 milioane USD si au fost in majoritate orientate spre solutii de baza (Secure Content Management).
Pe primul loc in regiune se afla Rusia cu peste 50 de milioane USD cheltuite in 2004, urmeaza Polonia cu 48 de milioane, Ungaria si Cehia cu circa 20 de milioane. Romania se afla pe locul 7, cu circa 4 milioane USD cheltuite pe solutii de securitate IT in 2004, fiind devansata de Croatia si Slovenia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri