Computerele personale nu vor disparea peste noapte, dar decizia Hewlett-Packard (HP) de a se retrage din sector este cel mai clar indiciu de pana acum ca era post-PC a inceput deja, potrivit analistilor intervievati de AFP, scrie Mediafax.
"Avem tendinta de a vorbi mult despre era post-PC, dar este evident ca odata cu anuntul HP suntem mai aproape ca oricand de aceasta realitate", a declarat Carmi Levy, analist in domeniul tehnologiei.

El a apreciat ca atunci cand un reprezentant al epocii de aur al informaticii paraseste sectorul pe baza caruia s-a dezvoltat poate fi trasa concluzia ca a fost atins un punct fara intoarcere.

HP, cel mai mare producator de computere personale la nivel mondial, a anuntat saptamana trecuta ca a decis analizarea unor alternative strategice, intre care separarea partiala sau totala a diviziei de PC-uri.

Calculatoarele personale sunt devansate in prezent de telefoanele multifunctionale, asimilabile cu niste calculatoare de buzunar, si de tablete precum iPad-urile produse de Apple.

Marjele de profit aduse de PC-uri s-au erodat treptat, dar HP nu a reusit sa capitalizeze beneficiile unor noi produse, a declarat Sarah Rotman Epps, analist la Forrester Research.

Ea a adaugat ca era pos-PC nu inseamna ca acestea vor disparea, dar ca importanta lor va scadea in favoarea serviciilor informatice.

In acest context, HP nu a reusit ca gaseasca o solutie avantajoaza de inlocuire a PC-urilor si se orienteaza spre produse mai profitabile.
Apple in schimb s-a concentrat pe inovatie si a vandut iPad in special prin magazinele proprii, App Store si iTunes.

HP a anuntat totodata ca va opri productia de tablete TouchPad, lansate la inceputul lunii iulie, si de telefoane multifunctionale dotate cu sistemul webOS.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri