Bucuresti, 25 Februarie 2005 - Grupul de firme Flamingo anunţă intenţia fermă de a realiza o ofertă publică de acţiuni n prima jumătate a acestui an, urmnd ca acţiunile emise să fie tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti.

Oferta publică se va face prin emisiune de acţiuni noi, respectiv prin majorarea capitalului grupului. Sumele obţinute vor fi folosite pentru extinderea n continuare a afacerii. Acţionarii actuali ai firmei doresc ca prin acest demers să accelereze dezvoltarea firmei, prin arderea ctorva etape, care altfel s-ar fi parcurs prin creştere organică.

Obiectivul pe termen mediu al acestei capitalizări l reprezintă consolidarea pe piaţa locală şi extinderea modelului de succes al retail-ului Flamingo n regiune.

Domnul Dragoş Simion, preşedinte Flamingo Computers, ne-a declarat: Venind n ntmpinarea aşteptărilor investitorilor cărora li se va face oferta, Flamingo şi-a adaptat structura grupului de firme care va face obiectul ofertei publice. Astfel, Flamingo Internaţional a devenit firmă tip holding, fiind aşadar desemnată drept firma care va face majorarea de capital. Flamingo Internaţional deţine integral cele două firme care generează business n Romnia, respectiv Flamingo Computers pentru retail, respectiv Flamingo Distribution Center pentru activitatea de distribuţie.

n acelaşi context, a continuat domnul Dan Topală, preşedinte Flamingo Internaţional, pentru aplicarea strategiei de dezvoltare, Flamingo a separat de firmele menţionate anterior subsidiarele de distribuţie din străinătate, afacerile de retail urmnd sa fie operate de noi firme care vor fi deschise pe măsură ce vor fi puse n practică planurile de extindere.

A rezultat astfel o structură de firme clară şi coerentă n noul context de expansiune. Cu alte cuvinte grupul de listare prin intermediul Flamingo Internaţional cuprinde att activitatea de retail prin Flamingo Computers şi noile firme ce vor fi nregistrate n regiunea sud-est europeană, ct şi pe cea de distribuţie naţională prin Flamingo Distribution Center.

Flamingo urmează să-şi adapteze n perioada imediat următoare structura de administrare a grupului n conformitate cu noua organigramă de firme şi de asemenea să nceapă demersurile oficiale legate de oferta publică. Procesul de selecţie a intermediarului ofertei publice şi listării este n curs de finalizare. Suma care se doreşte a fi atrasă va depinde de o combinaţie de factori precum evaluarea firmei, preţul de ofertă şi n mod evident de prioritizarea planurilor de extindere. Totuşi, o valoare rotundă pusă n discuţie pentru majorarea de capital este de 10 milioane de Euro.

Flamingo a fost şi n 2004 o afacere profitabilă, nsă date auditate privind indicatorii financiari ai grupului de listare vor fi oferite prin intermediul procesului oficial de ofertă publică. Flamingo a explorat oportunităţile legate de bursă ncă de la finalul lui 2003, cnd, simultan cu numirea domnului Dragoş Simion la Flamingo Computers s-a stabilit un orizont de timp de trei ani pentru oferta publică şi listare. Planul iniţial a fost devansat, Flamingo fiind n măsură să ncheie oferta publică la jumătatea anului curent.


Precizăm că toate informaţiile prezentate n acest comunicat au un caracter orientativ, ele fiind menite să ofere informaţii preliminare, anterioare oricărui demers oficial de ofertă publică. Astfel, ele nu reprezintă n nici un fel o indicaţie de evaluare a potenţialului grupului de firme Flamingo şi nici o promovare cu caracter investiţional referitoare la acţiunile care ar putea face obiectul ofertei publice.

Despre Grupul Flamingo

Flamingo este o companie certificată ISO 9001, att pentru distribuţia de produse IT şi Consumer Electronics ct şi pentru proiectarea şi producţia de calculatoare. n Romnia firma deţine o reţea de 80 de magazine IT şi Consumer Electronics şi filiale n 41 de oraşe. Conform datelor furnizate de IDC, in 2004 Flamingo şi-a ntărit poziţia de lider pe piaţa IT din Romnia, numărul calculatoarelor asamblate n 2004 atingănd 60.000 unităţi (date parţiale in acest moment), ceea ce reprezintă o cotă de piaţă de 25% din totalul sistemelor asamblate n Romnia. Din grupul Flamingo face parte cea mai importantă companie de distribuţie a produselor IT şi Consumer Electronics de pe piaţa romanească - Flamingo Distribution Center, ce deserveşte n prezent un număr de 1500 clienţi activi şi acoperă ntreg teritoriul ţării prin parteneri locali şi prin cele 4 puncte de vnzare regionale, fiecare beneficiind de personal şi depozit dedicat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri