Compania IBM va prezenta joi noul sau procesor, care, potrivit IBM, va fi de doua mai rapid decat cele oferite de Sun, Intel sau AMD. Noul procesor, care va purta denumirea de Power6, va atinge viteze de procesare de 4-5 Ghz, adica dublu decat performantele noii genereatii Intel Itanium.

Directorul Departamentului Tehnologic de la IBM, Bernie Myerson, a declarat, citat de Financial Times, ca actuala tehnologie de fabricare a microcipurilor este depasita de ani de zile, ajungandu-se la dublarea numarului de tranzistori de pe un cip. La fabricarea noilor microcipuri pentru Power6, au fost folosite tehnici de manipulare a siliconului care au contribuit la realizarea unui microcip cu o forma mai buna. Astfel, inginerii IBM au reusit sa creasca frecventa, ajungandu-se in laboratoarele companiei chiar si la viteze de 6 Ghz.

Richard Doherty, analist la Envisioneering, crede ca acesta va fi cel mai rapid procesor de pe piata pentru o perioada indelungata de timp. Multi vor fi surprinsi de acesta. Noul procesor IBM va face multe companii sa se intoarca la tabla de desen, a spus acesta, citat de Financial Times.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri