Carol Bartz, CEO-ul Yahoo, concediata pe 6 septembrie, va primi 10 milioane de dolari dupa aproximativ trei ani petrecuti la conducerea gigantului american, informeaza Bloomberg.
Bartz, in varsta de 63 de ani ar fi primit 10,4 milioane dolari, incluzand numerar si capitaluri proprii. In plus, fostul CEO al Yahoo este eligibila pentru a intra in posesia unor drepturi pe actiuni pe baza cotelor atinse de grupul american in viitor.

Yahoo a concediat-o pe Bartz, care a preluat conducerea companiei in ianuarie 2009, dupa ce grupul american a inregistrat vanzari scazute in competitia pe care o duce cu gigantii Facebook si Google. “Yahoo va pierde anul acesta locul fruntas ca vanzator de spatii publicitare”, sustine grupul de statistica Emarketer din New York.

Compania a anuntat intr-o declaratie ca “niciun nou acord compensatoriu sau de plecare au fost asumate in legatura cu schimbarea conducerii”.

Bartz este eligibila pentru a primi aproximativ 3 milioane dolari, suma bazata pe salariul si bonusurile din anul precedent, potrivit actului semnat pe 29 aprilie. De asemenea, compania va acorda si un bonus pentru perioada cat s-a aflat la conducerea companiei in acest an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri