Emag, cel mai mare retailer online din Romania, isi muta infrastructura IT in centrul de date al IBM, contractul cu furnizorul de servicii informatice fiind incheiat pe o perioada de cinci ani.

Pana in prezent, Emag opera doua centre de date, unul externalizat si celalalt intern, iar conducerea retailerului a decis sa externalizeze centrul de date intern atat pentru a reduce cheltuielile, cat si pentru a sustine extinderea businessului. Acesta gazduia aplicatiile IT pentru realizarea comenzilor, dar si informatiile despre stocuri si solduri.

„In fiecare zi, primim foarte multe comenzi si ne-am dorit sa imbunatatim timpul de raspuns in procesarea acestora, dar si continuitatea operationala", precizeaza Tudor Manea, director dezvoltare IT & Software la Emag.

Site-ul retailerului inregistra in august unul dintre cele mai mari traficuri din Romania, cu 1,8 milioane de vizitatori unici lunar, aproape dublu fata de aceeasi perioada din 2010, conform datelor prezentate de companie.

Emag va continua sa lucreze in acelasi timp cu Hostway, filiala locala a unuia dintre cele mai mari grupuri globale de servicii de gazduire web.

Costurile cu cele 60 de servere sustinute de Hostway si IBM sunt de circa 10.000 euro lunar, afirmau oficialii Emag in urma cu cateva saptamani.

Centrul de date al IBM a fost lansat anul trecut si se adreseaza atat companiilor de marime medie cat si celor foarte mari. Printre clientii atrasi pana acum se numara Petrom, gigantul energetic externalizandu-si infrastructura in 2010 pentru urmatorii zece ani.

„IBM Managed Data Center ofera servicii de gazduire a infrastructurii, arhitecturi hardware dedicate, servicii de continuitate a afacerii si servicii de recuperare si back-up a datelor in caz de dezastru, inclusiv servicii de comunicatii dedicate, toate livrate pe baza de abonament lunar", afirma Dania Selaru, country global technology services manager in cadrul IBM Romania.

Emag a inregistrat pe primul semestru al anului vanzari de 62 mil. euro, comercializand un milion de produse. Conducerea companiei isi doreste sa ajunga la o cifra de afaceri 150 milioane de euro anul acesta, comparativ cu 95,4 milioane de euro anul trecut.

Pe de alta parte, IBM Romania a avut in 2010 o cifra de afaceri de 53,9 milioane de euro si un profit net de 11 milioane de euro, conform Ministerului de Finante.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri