Intel lucreaza la doua noi procese de productie si design pentru a imbunatati eficienta din punct de vedere energetic al tranzistorilor si pentru a reduce cosumul de energie al placilor de baza.
Una dintre tehnici implica o sursa de voltaj dedicata atat pentru unitatatea centrala de procesare (CPU) cat si pentru memoria cache, iar cealalta tehnica integreaza regulatori de voltaj pe tranzistori pentru a le imbunatati eficienta. Introducerea tehnologiei de productie 90-nanometer a Intel in 2003, a incurajat compania sa caute noi moduri de a controla consumul de energie crescut al procesoarelor sale.

Ca rezultat, in cursul acestui an Intel intentioneaza sa schimbe intreaga arhitectura de productie a cipurilor pentru a minimiza consumul de energie. Compania cauta acum alte domenii ale platformei pentru a reduce consumul energetic.

Ca parte a planului sau, Intel cauta sa separe sursa de voltaj, astfel incat CPU va avea o sursa dedicata de voltaj, iar memoria cache va avea si ea propria sursa.

Un asemenea sistem inseamna ca circuitele integrate care regleaza voltajul furnizat catre aceste componente in actualele sisteme ar putea fi indepartate, eliberand spatiul placii de baza si inlocuind sursele de exces al consumului energetic.

Un mod aditional de a reduce cosumul energetic al cipset-ului si celelalte componente ale placii de baza, este de construi regulatori digitali de voltaj direct pe cip, renuntandu-se la utilizarea componentelor analoage. Regulatorii digitali schimba cerintele de voltaj mai rapid decat componentele analoage.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri