Licitatia pentru selectarea furnizorului aplicatiei web destinata compararii online a ofertelor din domeniul telecom va fi lansata in urmatoarele doua saptamani, solutia urmand sa devina functionala in 2012, a declarat presedintele ANCOM, Catalin Marinescu.
"Consultantul pentru acest proiect a fost selectat, s-a intocmit caietul de sarcini si, in urmatoarele doua saptamani, va fi lansata licitatia pentru selectarea furnizorului aplicatiei web. In 2012, comparatorul online de tarife telecom va fi functional", a spus Marinescu, citat de Mediafax.

Seful ANCOM a fost prezent la International Digital Forum 2011, un eveniment dedicat industriei televiziunii digitale, care se desfasoara la Bucuresti.

In prima parte a lunii septembrie, ANCOM a anuntat ca Smart Telecom Consulting SRL Bucuresti va furniza autoritatii de reglementare serviciile de consultanta necesare realizarii aplicatiei web destinata compararii online a ofertelor din domeniul telecom, valoarea contractului fiind de 112.220 lei (TVA inclusa).

Dezvoltarea aplicatiei web este una din prioritatile planului de actiuni al Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) pentru 2011.

La finele anului trecut, presedintele ANCOM, Catalin Marinescu, a afirmat ca licitatia pentru realizarea comparatorului de tarife va fi lansata in acest an.

"Aplicatia web va fi realizata din fonduri europene. (...) Cu un buget de peste 200.000 de euro, aplicatia va fi disponibila consumatorilor, cel mai probabil, spre finele anului viitor sau inceputul anului 2012", a spus Marinescu in decembrie 2010.

Intr-o prima faza, consumatorii vor putea compara ofertele furnizorilor de servicii de comunicatii pe segmentul de voce (fixa si mobila), urmand ca ulterior sa fie extinsa si pe partea de Internet.

"Fiecare operator va fi obligat, intr-un anumit termen, sa transmita informatii relevante despre fiecare oferta pe care a lansat-o", a spus Marinescu.

ANCOM este institutia care protejeaza interesele utilizatorilor de comunicatii din Romania, prin promovarea concurentei pe piata de comunicatii, administrarea resurselor limitate si incurajarea investitiilor eficiente in infrastructura.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri