HP a anuntat noi produse si succese ale clientilor sai, care evidentiaza modul in care HP ajuta companiile multinationale de telecomunicatii sa creeze si sa furnizeze o noua generatie de servicii mobile.
Mari operatori de telefonie mobila, printre care Vodacom South Africa si Telefonica Moviles Espaa, au implementat solutii HP pentru a-si imbunatati retelele wireless si pentru a simplifica gestiunea terminalelor mobile. In plus, HP a lansat un nou server blade, bazat pe standardele industriei de telecomunicatii.

Industriile de IT, telecomunicatii si divertisment se orienteaza spre punctele forte ale HP. Prin ofertele sale complexe pentru toate aceste trei zone, HP ajuta operatorii sa beneficieze de tendintele care remodeleaza industria, cum ar fi evolutia spre retele deschise, bazate pe IP, servicii combinate, bogate in continut, precum si dispozitive personale usor de folosit.

Scena este pregatita pentru ca operatorii sa furnizeze serviciile mobile promise, dar ei nu pot face aceste lucruri singuri, spune Sebastiano Tevarotto, vicepresedinte si director general al diviziei Network and Service Provider Business din cadrul HP. Pentru a furniza noua generatie de servicii mobile pe care utilizatorii si le doresc, operatorii trebuie sa-si imbunatateasca platformele, retelele, operatiunile, serviciile si dispozitivele personale. Iar HP si partenerii sai sunt singurii care dispun de mijloacele necesare pentru a-i ajuta la fiecare pas.

Pentru a genera noi venituri si a reduce costurile si riscurile, operatorii de telefonie mobila au inceput sa simplifice totul, de la infrastructura retelei si activitatile operationale, pana la dispozitivele personale folosite de clientii mobili. In acelasi timp, HP detine competentele de baza in patru domenii esentiale, de care au nevoie operatorii de telefonie mobila pentru a-si atinge aceste obiective:

- Tehnologia informatiei - HP ofera solutii standardizate, recunoscute pe piata organizatiilor mari, inclusiv platforme de furnizare a serviciilor, implementate pe o arhitectura orientata spre servicii si imbunatatita pentru a raspunde cerintelor specifice ale operatorilor de retele;

- Telecomunicatii - HP ofera software, servere, solutii si servicii, in colaborare cu peste 500 de parteneri; in plus, compania are 30 de ani de experienta in domeniul componentelor de baza pentru retele de telecomunicatii, crearii serviciilor, livrarii si gestiunii, precum si in zona sistemelor de suport al operatiunilor si afacerilor (operations/business support systems - OSS/BSS);

- Divertisment si media - HP ofera solutii de distruibuire si gestiune a continutului digital, inclusiv IPTV, si dispune de parteneriate solide cu furnizori majori de continut;

- Utilizatori finali - HP are o experienta vasta privind compartamentul consumatorilor si detine un portofoliu extins de servicii profesionale, care aduc puterea retelei direct in mainile consumatorilor mobili;

In avanpremiera Congresului mondial 3GSM, HP face cateva anunturi noi, ce fac parte din strategia companiei referitoare la mobilitate. Informatii detaliate despre anunturile prezentate in continuare sunt disponibile la adresa www.hp.com/go/3gsm. HP isi extinde portofoliul de platforme pentru industria de telecomunicatii prin serverul blade AdvancedTCA

Noul server blade HP bh5700 este una dintre primele platforme bazate pe arhitectura standardizata Advanced Telecom Computing, cunoscuta sub numele de AdvancedTCA. Livrat ca o solutie integrata, cu suport complet, serverul reflecta experienta HP in imbunatatirea tehnologiilor comerciale universale necesare pentru a raspunde cerintelor industriei de telecomunicatii. Lansarea sa este programata pentru luna aprilie.
Intr-un anunt asociat, Red Hat, Inc., partener HP, si-a anuntat suportul pentru noul server HP prin cea mai recenta versiune a platformei Red Hat Enterprise Linux, RHEL 4. Vodacom apeleaza la HP pentru a sustine evolutia rapida a retelelor wireless in Africa de Sud

Vodacom, principalul operator de retele wireless din Africa de Sud, a implementat solutia HP OpenCall Home Location Register (HP HLR) in reteaua sa wireless GSM/UMTS. Un dispozitiv HLR funtioneaza in nucleul unui retele si pastreaza evidenta tuturor serviciilor pe care le-a achizitionat un abonat.

Inregistrand o crestere rapida si peste 17,6 milioane de abonati, inovatorul operator doreste sa migreze de la un dispozitiv HLR versiunea 98 la o tehnologie HLR avansata, pentru a mentine cele mai ridicate nivele de servicii, in special datorita faptului ca si-a extins reteaua pentru a deservi milioane de noi clienti. Motivul pentru care Vadacom a ales solutia HP OpenCall HLR a fost faptul ca baza sa de date unica, organizata logic, pune la dispozitia companiei o solutie simplificata, de la un singur furnizor.

Vodacom ofera constant produse si servicii inavoatoare, de talie mondiala, pentru baza noastra de clienti aflata in continua crestere, iar pentru a ne asigura ca facem acest lucru cu succes, folosim cele mai avansate servicii mobile, spune Pieter Uys, chief operating officer, Vodacom. Noua solutie HP OpenCall HLR constituie un pilon principal in planurile noastre de dezvoltare.

Solutia HP OpenCall HLR este implementata in prezent de 35 de operatori de pe cinci continente, gestionand serviciile mobile a peste 120 de milioane de abonati.

Telefonica Moviles Espaa implementeaza o solutie HP

Telefonica Moviles Espaa (TME) a implementat solutia HP de gestiune a dispozitivelor mobile (Mobile Device Management - MDM) pentru a oferi un suport de la distanta mai bun, precum si o experienta mai simpla si mai atractiva pentru clientii din sectorul de consum si din cadrul organizatiilor mari. TME, care deserveste in Spania 19,5 milioane de clienti, face parte din Grupul Telefonica Moviles, al patrulea mare furnizor de servicii mobile din lume.

Solutia HP MDM consta in hardware HP, servicii integrate si software-ul complex de gestiune al dispozitivelor mobile dezvoltat de mFormation.
Cu ajutorul solutiei HP, TME valorifica in prezent tehnologia wireless over-the-air, pentru a gestiona de la distanta terminalele utilizatorilor mobili. TME ajuta utilizatorii sa-si configureze terminalele mobile pentru a accesa servicii de date, sa-si diagnosticheze terminalul si conectivitatea acestuia, sa-si actualizeze aplicatiile existente si sa rezolve problemele de firmware, totul fara telefoane inutile sau vizite la sediu.

Prin simplificarea gestiunii de la distanta, solutia HP MDM ajuta compania Telefonica Moviles Espaa sa imbunatateasca experienta generala a clientilor, spune Carlos Melendo, director al departamentului de terminale si carduri inteligente din cadrul Telefonica Moviles Espaa. Am ales compania HP pentru ca este familiarizata cu platforma noastra de furnizare a serviciilor, a inregistrat succese recunoscute impreuna cu partenerul sau mFormation, dar si pentru ca solutia HP MDM poate fi strans integrata cu solutia noastra deja existenta, HP Mobile E-services Server.

Solutia HP MDM ajuta compania TME si alti operatori din intreaga lume sa accelereze implementarea noilor servicii, sa creasca venitul mediu per utilizator si sa reduca costurile operarationale si rata defectelor.
Radioul vizual ofera noi modele de afaceri pentru operatorii de telefonie mobila

Dezvoltat de Nokia si sustinut de HP, Radioul vizual le permite utilizatorilor sa receptioneze posturi de radio FM pe telefonul mobil si sa primeasca in acelasi timp pe ecranul terminalului informatii interactive si grafica, sincronizate cu transmisia radio.

Incheind parteneriate cu posturi de radio pentru a oferi Radio-ul vizual, operatorii de telefonie mobila incurajeaza utilizarea acestuia si imbunatatesc experienta clientilor din segemente de piata specifice, cum ar fi tinerii si iubitorii de muzica.

Serviciul este comercializat in Finlanda si Singapore, urmand ca in cursul anului 2006 sa fie lansat si in Marea Britanie, Turcia, India, Tailanda, Suedia si Statele Unite.

HP la Congresul Mondial 3GSM, care se va desfasura in perioada 13-16 februarie, in Barcelona, Spania

HP va prezenta in cadrul Congresului Mondial 3GSM o gama larga de solutii proprii si ale partenerilor sai, destinate operatorilor de retele si furnizorilor de servicii, in pavilionul sau din standul B02b din Fira de Barcelona. Mai multe informatii despre aceste solutii sunt disponibile la adresa www.hp.com/go/communications. Mai multe informatii despre anunturile de mai sus sunt disponibile la adresa www.hp.com/go/3gsm.
Shane Robison, vicepresedinte executiv si Strategy and Technology Officer al HP, va sustine o prezentare importanta despre provocarile si oportunitatile cu care se confrunta operatorii de telefonie mobila. Prezentarea este programata pe 16 februarie, ora 9 a.m CET, in hala 5 din Fira village, nivelul 3, sala 1.

Despre HP

HP este o companie furnizoare de solutii tehnologice destinate consumatorilor, intreprinderilor si institutiilor din intreaga lume. Oferta companiei cuprinde infrastructura IT, echipament de calcul si acces de uz personal, servicii globale si solutii de imprimare si prelucrare a imaginii. In ultimele patru trimestre financiare, incheiate la 31 octombrie 2005, veniturile obtinute de HP au totalizat 86,7 miliarde USD. Mai multe informatii despre HP (NYSE, Nasdaq: HPQ) puteti gasi la www.hp.com.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri