Samsung Electronics a dat in judecata Apple in0Japonia si Australia pentru a opri vanzarile iPhone 4S, intetind astfel conflictul juridic dintre cei mai mari doi producatori de smartphone-uri si tablete din lume, transmite Bloomberg, conform Mediafax.
Grupul sud-coreean Samsung a anuntat, luni, ca a depus cereri in justitie pentru blocarea vanzarilor tabletei iPad 2 in Japonia. Produsele Apple incalca patentele Smasung privind comunicatiile wireless si tehnologii pentru interfata destinata utilizatorului.

Conflictele juridice dintre cei doi rivali s-au intins la nivel global din aprilie, cand Apple a acuzat Samsung ca a copiat iPad si iPhone la design-ul gamei de produse Galaxy. O instanta din Australia a blocat, saptamana trecuta, vanzarile tabletei Galaxy 10.1, in timp ce Samsung a initiat demersuri in Franta si Italia pentru a stopa vanzarea ultimului smartphone al Apple.

"Seria de procese dureaza mai mult si este mai extinsa decat se anticipa. Aceasta situatie nu este buna pentru niciuna din cele doua companii, avand in vedere relatiile de afaceri dintre ele. Intr-un final, cele doua parti vor cauta sa-si rezolve disputele", a afirmat James Song, analist la compania Daewoo Securities.

Apple, unul dintre cei mai mari cumparatori de chipuri si ecrane de la Samsung, controla 19,1% din piata smartphone-urilor la sfarsitul trimestrului al doilea, iar Samsung, principalul rival, 16,2%, potrivit firmei americane de cercetare IDC.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri