Google si Samsung au dezvaluit Ice Cream Sandwich, un nou sietem de operare pentru mobile care recunoaste chipuri umane si creste securitatea terminalelor mobile, permitand si o mai buna sortare fotografica, pentru a intra in concurenta cu iPhone-ul Apple.
Cel mai recent sistem Google Android ruleaza pe telefonul Samsung Galaxy Nexus

Noul terminal Samsung este cea mai recenta incercare a producatorului de a acoperi cat mai mult dintr-o piata a terminalelor mobile de 207 mld. $. Apple iPhone 4S a reusit vanzari record in weekendul lansarii, de 4 milioane de unitati, propulsat de inteligenta artificiala Siri, ce, printre altele, recunoaste vocea si intonatiile utilizatorilor.

Vanzarile noului telefon vor incepe luna viitoare, la un pret care inca nu a fost facut public.

Google si Apple se intrec pentru a atrage cat mai multi utilizatori. Google controla in al doilea trimestru 43,4% din piata, in timp ce iPhone-ul Apple acoperea 18,2%.

In Ice Cream Sandwich, sistemul de detectare facial este introdus in mod primar ca o masura de securitate. Cu toate acestea, acest sistem deschide “o multitudine de posibilitati”, a declarat Wouter De Meulemeester, director la I.R.I.S, o companie belgiana ce ofera astfel de tehnologii. Aplicatii ca cele ce sorteaza fotografii in functie de fetele oamenilor vor putea fi dezvoltate destul de rapid, a declarat el.

Matias Duarte, senior director la Google, a prezentat astazi, dupa doua incercari nereusite, cum functioneaza detectarea faciala a noului Samsung, totodata demonstrand si sistemul de identificare a vocii.

Sursa foto: Bloomberg

Vi se pare o facilitate interesanta? Comentati mai jos.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri