Concurenta de pe piata telefoniei fixe a nascut un nou scandal. Compania RCS&RDS acuza Romtelecom ca a redus capacitatile de interconectare. Acest lucru a limitat posibilitatea efectuarii de apeluri din reteaua RCS&RDS catre Romtelecom si invers. Romtelecom sustine insa ca nu e adevarat. Pentru a deslusi misterul, ar trebui sa intervina Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii. Nu poate, deoarece RCS&RDS nu au cerut acest lucru.

Limitarea bazei de clienti pentru telefonia fixa face ca lupta companiilor care activeaza pe aceasta piata sa fie tot mai dura. Daca pina acum aceasta s-a purtat in oferte si spoturi publicitare, acum s-a ajuns deja la un alt nivel. Principalii doi jucatori de pe piata telefoniei fixe sint acum intr-un conflict declarat. RCS&RDS acuza principalul jucator de pe piata telefoniei fixe, Romtelecom, ca a intrerupt sau a diminuat capacitatile de interconectare cu reteaua RDS Tel.

Sicana de weekend

Conform oficialilor RCS, totul a inceput simbata, 11 februarie, si a continuat pina luni. In acest interval de timp, operatorul Romtelecom a redus in mod abuziv, printr-o decizie unilaterala, capacitatile de interconectare la nivel national cu reteaua de telefonie fixa RDS.Tel, limitind astfel posibilitatea abonatilor de a efectua apeluri catre abonatii Romtelecom sau, respectiv, de a primi apeluri de la acestia. In urma acestei actiuni au fost afectati direct peste 150.000 de abonati RDS.Tel, spun oficialii RCS&RDS.

Fara aviz

Mai mult, se sustine ca nu s-a primit nici un aviz de la Romtelecom asupra efectuarii acestei operatiuni. A fost o decizie unilaterala. Clauzele din contract sint confidentiale si tot ceea ce pot sa va spun este ca au fost incalcate, spune Ionut Tarcea, marketing manager RCS&RDS. Mai mult, oficialii companiei acuza Romtelecom de obstructionarea concurentei. Consideram ca aceasta actiune abuziva a Romtelecom reprezinta nu numai o incalcare grava a contractului de interconectare incheiat cu compania noastra, ci si o nerespectare majora a obligatiilor asumate in cadrul procesului de liberalizare a telefoniei fixe in Romania, mai spun oficialii RCS&RDS.

Nedumerire la Romtelecom

Conducerea Romtelecom se arata surprinsa de reactia concurentei si nu da de inteles ca ar fi fost ceva intentionat. Sintem surprinsi de reactia de astazi a RCS/RDS, cu atit mai mult cu cit chiar ieri echipele tehnice ale celor doua companii au avut o intilnire cu rezultate bune, clarificind problemele existente. Interconectarea dintre retelele celor doua companii se realizeaza in prezent la parametri normali, spune Dan Pazara, director Corporate Affairs Romtelecom.

ANRC asteapta

Conducerea Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii asteapta o solicitare din partea reclamantului pentru a interveni pentru solutionarea litigiului. Compania RCS&RDS a transmis ANRC o informare cu privire la actiunea Romtelecom de a diminua capacitatile de interconectare cu reteaua de telefonie fixa nationala RDS.Tel, dar nu a solicitat deschiderea procedurii de solutionare a litigiului. In masura in care compania RCS&RDS va solicita acest lucru, ANRC va analiza situatia semnalata, va verifica faptele si justificarile prezentate de parti si va lua toate masurile pentru asigurarea legalitatii si a unui climat concurential normal, spune Dan Georgescu, presedintele ANRC. Astfel, un raspuns concret cu motivele care au determinat acest scurtcircuit pe telefonul fix vom afla numai daca se va cere Autoritatii sa examineze situatia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri