Daca majoritatea concursurilor de aplicatii web & mobile din Romania sunt organizate de companii mari din IT&C sau vizeaza o singura platforma de dezvoltare/ un singur sistem de operare, competitia Smart IT, organizata de publicatia de tehnologie online Playtech.ro, accepta aplicatii dezvoltate pe toate platformele de dezvoltare mobile si web.
“Pana acum, in Romania au fost numai concursuri de aplicatii organizate de companii mari din domeniul software-ului sau telefoanelor mobile. Neajunsul acestora este ca vizeaza o singura platforma de dezvoltare sau un singur sistem de operare, cel care prezinta interes pentru compania respectiva. In plus, este vorba in general de concursuri internarionale, in care Romania este inclusa undeva. Cu Smart IT am dorit sa oferim posibilitatea participarii oricarui programator de la noi din tara, indiferent de platforma de care este cel mai atras”, afirma Luminita Nitoiu, reprezentanta Playtech.ro.

Pe de alta parte, in timp ce la alte concursuri similare, in general, dezvoltatorii pierd drepturile de autor asupra aplicatiilor odata cu inscrierea, Smart IT va intra in posesia drepturilor de autor doar in cazul aplicatiilor castigatoare.

Dezvoltatorii trebuie sa isi inscrie aplicatiile pe www.playtech.ro/smartit pana la 10 noiembrie 2011. Aplicatiile trebuie sa fie finalizate si sa nu fi fost comercializate. Din totalul inscrierilor, vor fi alese zece proiecte finaliste.

Juriul competitiei este format din Microsoft, agentia Kolectiv Studio, Research In Motion (producatorul telefoanelor BlackBerry), Totalsoft, Nokia si bloggeri precum Cristi China Birta (Chinezu.eu), Cristi Dorombach (Piticu.ro), Dan Dragomir (dan.dragomir.biz).

De asemenea, exista mai multe competitii adresate celor care nu sunt programatori: de exemplu, "Provocarea Asus" presupune votarea aplicatiilor inscrise in concurs, iar "Provocarea Tribute" consta in realizarea unei pagini de club virtual pe Facebook.

Premiile constau intr-o tableta Asus Eee Pad Transformer, un iPhone 4S, un iPad 2, un internship la Embedded Software si un an de membership gratuit SELECT Alliance Program, in valoare de 2.900 euro, oferit de RIM pentru cea mai buna aplicatie BlackBerry inscrisa in competitie.

Sponsorii si partenerii Smart IT sunt: EuroGSM, TotalSoft, Asus, Kolectiv Studio, Research In Motion (RIM) si Tribute.

Playtech.ro este o publicatie online despre tehnologie, gadgeturi si gaming, lansata in noiembrie 2009. Aceasta a organizat in noiembrie 2010 si PlayFest 3D, primul eveniment de tehnologie 3D cu aplicare in gaming din Romania.

Wall-Street.ro este unul dintre partenerii media ai evenimentului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri