Nokia va reveni pe piata smartphone din Statele Unite la inceputul lui 2012, prin introducerea de aparate dotate cu sistemul de operare Windows Phone al Microsoft, a anuntat directorul general al grupului finlandez, Stephen Elop.
"Intentia noastra este sa revenim in SUA si sa ajungem la o cota semnificativa pe aceasta piata", a afirmat Elop intr-un interviu acordat la New York, informeaza Mediafax.

Elop a prezentat saptamana trecuta primele modele ale Nokia prevazute cu sistemul Windows Phone.

Capitalizarea de piata a Nokia a scazut cu peste 60 de miliarde de euro de cand Apple a lansat iPhone in 2007.

Compania finlandeza intentioneaza sa isi extinda gama, pornind de la aparatele Lumia 800 si Lumia 719 prezentate saptamana trecuta, atat cu telefoane mai scumpe cat si mai ieftine.

"Planul nostru este sa fim foarte competitivi si sa lansam aparatele potrivite la preturile potrivite", a aratat Elop.

El nu a exclus intrarea companiei pe piata tabletelor PC, desi Nokia nu a anuntat un astfel de plan.

Elop a spus ca viitorul sistem de operare Windows 8, care va avea facilitati similare cu Windows Phone, este ca o versiune "supraincarcata" pentru tablete.

"Exista oportunitatea pentru o noua tableta. Vedem aceasta oportunitate, care va schimba dinamica pe piata tabletelor", a apreciat seful Nokia.

Windows Phone ar putea fi ultima sansa a Nokia de a recupera terenul pierdut pe piata smartphone cu ritm rapid de dezvoltare, in raport cu Apple si producatori de telefoane mobile precum Samsung Electronics, care folosesc sistemul Android al Google.

Grupul finlandez a renuntat la propriul sistem de operare Symbian dupa ce nu a reusit sa il modernizeze cu procesoare mai rapide, memorie mai mare si ecrane digitale.

Nokia a coborat pe pozitia a treia pe piata smartphone, in urma Samsung si Apple, potrivit companiei de cercetare a pietei Strategy Analytics, dar a ramas cel mai mare producator de telefoane mobile in functie de volumul vanzarilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri