Sistemul de operare Android al Google a fost singurul sistem de operare mobil care a castigat cota in SUA in al treilea trimestru, conform datelor publicate joi de Nielsen si citate de PCMag.com.
Android a crescut pana la 43% in trimestrul trei, de la 39% in trimestrul doi. Sistemul de operare Apple, iOS, a ramas la aceeasi cota de 28%, in timp ce BlackBerry a coborat la 18% de la 20% in trimestrul anterior. Windows Phone al Microsoft si platforma Windows Mobile au coborat la 7% de la 9%. Nokia Symbian si webOS al HP au cota constanta de circa 4%, in SUA.

Cu toate acestea, iPhone-ul Apple continua sa ramana liderul pietei smartphone-urilor in SUA, cu o cota de 28% din piata. Nielsen nu a oferit informatii suplimentare despre alte terminale.

Viteza cu care tinerii si tinerii adulti schimba telefoanele mobile clasice cu smartphone-urile a crescut in ultima perioada. 62% dintre utilizatorii de telefoane mobile cu varste intre 25-34 de ani au un smartphone in timp ce 54% dintre cei cu varste intre 18-24 de ani si cei cu varste intre 35-44 au facut trecerea.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri