Compania si extinde linia de produse de baze de date ncorporate cu Berkeley DB
Oracle a anuntat adaugarea Berkeley DB la linia sa de produse de baze de date ncorporate care include Oracle Lite pentru dispozitive mobile si Oracle TimesTen pentru aplicatii de baze de date de tip in-memory ultra performante.

Produsele Sleepycat extind familia de produse de baze de date Oracle, lider de piata n acest segment, oferind suport pentru clientii care au nevoie sa ncorporeze o baza de date rapida, fiabila, la un cost redus, afirma Andrew Mendelsohn, senior vice president, Oracle Database Server Technologies.

Ne bucuram sa ne alaturam celei mai mari companii de software pentru mediul enterprise si liderului de piata pe segmentul bazelor de date, afirma Mike Olson, CEO Sleepycat Software. Produsele Sleepycat, portofoliul de clienti si modelul de business confirmat, mpreuna cu expertiza remarcabila, tehnologia complementara si resursele companiei Oracle, ne vor permite sa raspundem mai bine cerintelor clientilor nostri si comunitatii open source.

Conform Carl Olofson, IDC, piata bazelor de date ncorporate a fost estimata anul trecut la peste 2 miliarde USD n 2005 si previzionata sa depaseasca 3,2 miliarde de dolari n 2009. Aceasta piata este foarte diversificata, iar tehnologiile tind sa fie destul de specializate. Baza de date Berkeley DB oferita de Sleepycat completeaza Oracle TimesTen si Oracle Lite, permitnd Oracle sa se adreseze unor segmente mai largi din piata bazelor de date ncorporate.
Berkeley DB este cea mai utilizata baza de date open source din lume, cu peste 200 de milioane de instalari. Berkeley DB este distribuita dupa un model dual de licentiere, adica este disponibila att sub licenta publica ct si sub licenta comerciala. Proiectele bine cunoscute de open source precum sistemele de operare Linux si BSD UNIX, serverul de web Apache, directorul OpenLDAP, software-ul OpenOffice si multe altele ncorporeaza tehnologia de baze de date Berkeley DB.
Termenii tranzactiei nu au fost dezvaluiti.

Despre Oracle

Oracle (NASDAQ: ORCL) este cea mai importanta companie de software pentru mediul enterprise din lume. Informatii suplimentare despre Oracle sunt disponibile la adresa www.oracle.com.
Oracle, JD Edwards, PeopleSoft si Siebel sunt marci nregistrate ale Oracle Corporation si/sau ale partenerilor sai. Alte nume pot fi marci nregistrate ale proprietarilor lor.

Informatiile de mai sus au ca obiectiv prezentarea directiei generale a companiei privind produsele sale. Au scop exclusiv informativ si nu pot fi incluse n nici un contract. Nu reprezinta un angajament al companiei de livrare a unui material sau functionalitati si nu trebuie sa constituie baza nici unei decizii de achizitie. Dezvoltarile, versiunile si data prevazuta pentru introducerea oricarei functionalitati descrise pentru produsele Oracle vor fi decise exclusiv de compania Oracle.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri