Microsoft a oferit in aceasta saptamana mai multe detalii despre viitoarea versiune a Office, anuntandu-si panurile pentru o noua versiune home precum si noi produse server si o editie high-end enterprise a suitei desktop.
Producatorul software a oferit si detalii privind preturile pentru unele, desi nu toate, noile produse. In general, Microsoft a spus ca atat companiile cat si consumatorii ar trebui sa se astepte sa plateasca pentru noul Office aproximativ cat au platit pentru versiunea anterioara.

De exemplu, Office Standard se va vinde pentru 399$, in timp ce Office Professional se va vinde pentru 499$. Asa cu era de asteptat, versiunea numita anterior "Office 12" va fi cunoscuta drept Office 2007, cand va fi lansata in a doua jumatate a acestui an.

Noul Office va oferi o serie de noi caracteristici, inclusiv o noua interfata utilizator si noi formate fisier XML.

Microsoft a lansat o versiune beta initiala a Office 2007 in noiembrie, cu o a doua versiune beta programata pentru aceasta primavara.


Cea mai mare schimbare pentru clienti o reprezinta inlocuirea editiei Student and Teacher cu o editie Home and Student la un pret de 149$ care poate fi utilizata de toti utilizatorii casnici. De asemenea, Microsoft scoate programul Outlook e-mail din acea editie si include in schimb aplicatia sa OneNote. La fel care si in cazul editiei Student and Teacher, versiunea home a Office poate fi utilizata pentru pana la trei computere, dar nu poate fi upgradata la o verisune viitoare a Office.

Pe partea de business, Microsoft ofera in plus doua colectii high-end la editiile sale perofessional si standard.

Editile "professional plus" si "enterprise" pot fi achizitionate de companii doar prin programul Microsoft volume-licensing, insa Microsoft nu a detaliat costul pentru aceste optiuni.

Cu versiunea Professional Plus, aplicatiilor standard Word, Excel, PowerPoint si Outlook li se adauga editiile professional ale Access si Publisher, programul de mesagerie instant Office Communicator, software-ul InfoPath si capacitati server de content management si forms management.
Versiunea enterprise aduce Groove, programul collaboration dezvoltat de Ray Ozzie - achizitionat de Microsoft anul trecut. Utilizatorii care obtin software-ul desktop Groove au posibilitatea de a rula propriul server Groove sau se pot abona la un serviciu gazduit. Pentru companiile mici si alti utilizatori Microsoft ofera serviciul Live Groove pentru un abonament anul de 79$ per utilizator.

Microsoft a mai prezentat si noi abilitati server pentru Office, dar nu a oferit detalii privind disponibilitatea acestora. Multe din noile capacitati vor fi incluse in SharePoint Portal Server, care a fost extins de la o unealta pentru gestionarea portalurilor la una care indeplineste si alte sarcini Office, inclusiv forms management, gazduire de spreadsheet-uri si management de continut.

Asa cum a facut si cu alte programe, Microsoft cere clientilor sa achizitioneze o licenta pentru fiecare PC care acceseaza noile servere Office. Microsoft ofera doua combinatii a asa numitelor client access licenses (CALs). "Core CAL" combina licentele pentru sistemul de operare Windows Server, Exchange Server, Office SharePoint Portal Server si Systems Management Server. Noul "Enterprise Call" inlcude aceste licente, precum si Microsoft Operations Manager, Microsoft Office Live Communications Server si produse de management al drepturilor si de securitate.

Microsoft utilizeaza de asemenea brandul SharePoint pentru un nou program de dezvoltare de web site-uri. Microsoft Office SharePoint Designer 2007, la fel ca si software-ul Microsoft Expression Web Designer, este bazat in parte pe actuala sa unealta FrontPage, desi acel program este depasit. Microsoft a declarat ca va vinde programul de design SharePoint pentru un pret de 299$, iar pretul si disponibilitatea pentru Expression vor fi anuntate in viitorul apropiat.

Desi ambele programe se bazeaza pe FrontPage, Microsoft a spus ca se adreseaza unor audiente diferite. Expression se adreseaza mai mult designerilor Web profesionuti care creaza site-uri bazate pe standarde, in timp ce SharePoint se adreseaza mai mult celor care doresc sa posteze informatii pe site-uri interne si sa automatizeze procesele business.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri