AMD a redus preturile la o gama de procesoare server Opteron deoarece se pregateste sa lanseze noua tehnologie cip.
Preturile pentru vanzarile en gross de procesoare dual-core Opteron 280 si Opteron 880 au fost reduse cu 34% si respectiv 43%, pentru pachete de 1.000 de procesoare.

Utilizatorii vor astepta acum sa vada daca vor aparea pe piata cipuri Opteron mult mai ieftine.


Procesarea dual-core implica doua procesoare fixate pe aceasi bucata de siliciu pentru a creste viteza de procesare si a reduce consumul de energie.
AMD intentioneaza sa adauge suport pentru memoria DDR 2 in procesoarele sale Opteron pana la jumatatea acestui an. DDR 2 poate oferi viteze mai mari decat memoria DDR (double data rate) suportata in prezent de cipurile AMD.
Noile cipuri vor utiliza si un nou socket pentru a conecta procesorul la placa de baza. Acest socket nu este compatibil cu actualele procesoare dual-core Opteron.

Noua tehnologie socket va permite furnizorilor de servere AMD sa conecteze procesoare four-core Opteron la aceleasi placi de baza utilizate de viitoarele cipuri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri