Forme de viata in realitatea virtuala vor deveni realitate in 2025, importanta vehiculelor fara sofer va depasi noutatea pana in 2019 si masurarea capacitatii de stocare se va face in petabyes mai degraba decat gigabytes pana in 2024. Acestea sunt cateva dintre previziunile stiintifice ale Michael Zappa, si publicate pe envisioningtech.com.
“A intelege in ce directii merge tehnologia este mai mult decat o simpla ghicitoare. Trebuie sa te uiti la tendintele ce prind teren si la cercetarile in derulare si astfel poti sa iti dai seama de sfera tehnologica si ce tehnologii vor deveni mainstream in urmatorii ani”, isi sustine cercetarea Zappa.

Cercetarea sustine de asemenea ca “imprimarea organica” – combinarea tehnologiei de printare 3D cu tesut uman pentru crearea de noi organe – va deveni una dintre cele mai importante tehnologii undeva in jurul anului 2016, desi va incepe sa fie folosita abia prin anii 2030.

Studiul lui Zappa nu este diferit de cele declarate de futurologul de renume mondial Peter Cochrane intr-un interviu exclusiv cu wall-street.ro. El spunea ca, in viitorul apropiat, vom putea discuta de tehnologii pe care le visau autori de carti si filme SF precum Arthur C. Clarke sau Stanley Kubrick.

Cei care viseaza la tehnologii din filmele Terminator vor trebui sa mai astepte pana in 2035 cand ecranele pe retina vor deveni realitate si disponibile publicului. Oamenii de stiinta au dezvoltat deja un prototip al device-ului, desi poate afisa doar un singur pixel.

Internet la viteze de terabiti ar putea deveni standard pana in anii 2030, un lift pana in spatiul cosmic ar putea fi construit de asemenea pana in 2040. Pentru a pune aceste lucruri in context, Cisco si Telia au facut public recent ca vor sa puna in functiune o conexiune de Internet la 120 Gbps in cadrul unei conferinte tehnologice din Suedia.

Ce predictii considerati ca se vor adeveri, conform graficului de mai jos? Ce ati DORI sa se adevereasca si de ce? wall-street.ro va incurajeaza sa comentati.

Sursa foto - FreeDigitalPhotos.net

(click pe imagine pentru marire)



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri