Preturile la produse precum iPad 2, iPhone 4S sau Samsung Galaxy Tab sunt mai mari in Romania decat in SUA, Germania, Marea Britanie ori unele tari asiatice, arata un studiu realizat de PayPal, sistem de plati care permite realizarea de achizitii online la nivel mondial.
Astfel, cea mai ieftina versiune de iPad2 costa in medie in jur de 2.000 de lei in Romania, un pret similar cu cel din Germania, dar cu cateva sute de lei mai mult decat in Statele Unite, Asia si Marea Britanie.

Preturi mai atractive decat cele de pe piata autohtona se regasesc in magazinele din strainatate si pentru Samsung Galaxy Tab, aceste tablete fiind vandute, in Romania, la preturi cu circa 20% mai mari decat in Statele Unite. De exemplu, costa aproape 1.600 de lei in Romania si circa 1.250 de lei in SUA.

Preturile pentru iPad 2

Diferente notabile de pret se inregistreaza si in cazul iPhone 4s 32 GB, care se vinde in Romania cu preturi incepand de la 3.000 de lei, un pret cu circa 30% mai mare decat in SUA si cu circa 20% mai mare decat in Germania sau Marea Britanie.

Pana de curand, principalul impediment in realizarea tranzactiilor online de valoare mare era reprezentat de incertitudinile privind securitatea acestora. Pentru a rezolva aceasta problema, compania a introdus un mecanism prin care ramburseaza integral valoarea tranzactiilor - indiferent de marimea lor - catre cumparatori.

In cazul in care va doriti sa cumparati produse “no name”, alternative mai putin costisitoare la branduri de lux, de cele mai multe ori solutia este piata asiatica.

De exemplu, puteti cumpara prin comercianti precum Dealextreme sau FocalPrice, tablete la preturi de circa 225 de lei sau camere digitale la preturi cu circa 40% mai mici decat cele de brand.

Asia si SUA, pietele cu cele mai mici preturi

Practic, pietele cele mai atractive din punct de vedere al preturilor sunt Asia si Statele Unite, chiar daca exista si cateva exceptii de la regula, arata cel de-al doilea studiu realizat de Paypal in privinta preturilor.

Diferentele dintre preturile practicate pe piata din Romania si cele de pe pietele analizate in cadrul raportului variaza de la cateva procente la 50%, preturile de achizitie a produselor din magazinele online straine continuand sa fie atractive chiar si dupa ce li se adauga diverse taxe.

Romanii cumpara cel mai mult din SUA

In 2010, romanii au cumparat cele mai multe produse si servicii din Statele Unite (31%), pe pozitiile urmatoare in preferintele de achizitii ale romanilor aflandu-se Marea Britanie (15%) si Germania (14%). In ceea ce priveste pietele din Asia-Pacific, acestea au atras 19% din sumele cheltuite online de romani prin intermediul PayPal anul trecut.

PayPal permite persoanelor fizice si juridice care detin adrese de e-mail sa trimita si sa primeasca bani online, in mod securizat si simplu, utilizand un cont bancar, carduri de debit sau credit ori conturi de depuneri. Deoarece PayPal le permite clientilor sai sa cumpere online fara a le dezvalui comerciantilor informatii financiare, confidentialitatea este inclusa in serviciu.

In prezent, platile prin PayPal sunt acceptate de peste 165.000 de website-uri din intreaga Europa.

PayPal Inc. a fost infiintata in Statele Unite in decembrie 1998 si a fost achizitionata de eBay Inc. in 2002. Reteaua PayPal are 81 de milioane de conturi active, opereaza in 24 de valute si este disponibila in 190 de tari.

Sursa foto: Apple

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri