Actiunile Facebook vor putea fi tranzactionate si pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), pe sistemul alternativ al pietei, dupa listarea titlurilor retelei de socializare pe bursa americana, a spus presedintele BVB, Stere Farmache, la finalul saptamanii trecute.
Facebook se gandeste sa faca o oferta publica initiala (IPO) intre aprilie si iunie anul viitor, prin care sa atraga 10 miliarde de dolari, ceea ce ar putea deveni cea mai mare listare din istorie, potrivit The Wall Street Journal. Astfel, compania ar putea fi evaluata la circa 100 de miliarde de dolari.

"Facebook ar putea sa fie o buna oportunitate de listare la Bucuresti pe sistemul alternativ de tranzactionare al Bursei, pe sectiunea Internationala", a mai spus presedintele BVB.

El a explicat ca Bursa este pregatita pentru acest proiect, avand infrastructura deja operationala, dar mai trebuie sa identifice intermediarii care pot sa se conecteze direct sau indirect la piata americana si sa puna la dispozitia investitorilor titluri ale unor companii americane in regim de market maker.

Citeste mai mult despre tranzactionarea Facebook la BVB in articolul Dupa listarea in SUA, actiunile Facebook se vor tranzactiona si la BVB

Sursa foto: Facebook
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri